eur:
392.8
usd:
369.13
bux:
67289.07
2024. április 13. szombat Ida
Nyitókép: Pexels

Az oroszok a szilveszterkor ellenük használt a módszerrel vághattak vissza

És állítólag éppolyan halálos lehetett. Közben újabb fogolycsere történt.

Több mint ötszáz ukrán katona halálát okozta az orosz hadseregnek az a támadása Kramatorszkban, amelyet megtorlásul indított a makijivkai orosz katonai szálláshely elleni újévi ukrán rakétatámadásra - közölte Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a vasárnapi hadijelentést ismertetve.

Az ukrán katonák szálláshelyét a tárca szerint a mobiltelefonjaik alapján mérték be - így bukkantak rá állítólag az ukránok a szilveszterkor több száz orosz katona életét elvevő támadás célpontjára.

A Telex megjegyzi, hogy Kramatorszk polgármestere cáfolja a hírt, szerinte a hétvégi csapásoknak nem voltak halálos áldozatai. Elemzők is találnak gyanús elemeket az orosz bejelentésben, például hogy miért követnék el azt a hibát, amit az oroszoknál használták ki. Ráadásul ostobaság lenne a tűzérségi fegyverek hatótávján belül nagy csoport katonát elhelyezni.

Konasenkov vasárnap azt mondta, hogy az orosz hadsereg január 6-án 12 órától január 7-én 24 óráig betartotta az egyoldalúan meghirdetett tűzszünetet, az ukrán csapatok azonban folytatták a lakott területek és az orosz állások intenzív lövetését. A lakott területeket lövő ukrán tüzérségi eszközöket a szóvivő szerint megsemmisítették.

Az orosz ellenőrzés alá került területek több településéről jelentettek vasárnap ukrán tüzérségi támadást a helyi hatóságok. Találatot kapott a zugreszi és a sztartobesevei hőerőmű. Az utóbbi helyszínen egy nő életét vesztette. Az oroszországi Kurszk megyében több ukrán belövést kapott a határhoz közeli Tyotkino és Popovo-Lezsacsi község.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.15. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×