INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 28. hétfő
Vencel

koronavírus

szerbia

teszt

karantén

Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata által 2020. április 13-án közreadott képen egy orosz katonai járványügyi szakember a koronavírus-járvány miatt fertőtlenítést végez egy katonai kórházban a szerbiai Nisben 2020. április 12-én.

Kötelező tesztelést vagy karantént vezethet be a külföldiek számára Szerbia

Infostart / MTI

A szigorítással akarjak segíteni a napok óta tapasztalható kedvező folyamatot, az országban ugyanis napról napra csökken a koronavírus-fertőzöttek száma. Szerbia üdítő kivétel, a balkáni országokban elég vegyes a kép.

Keddről szerdára 235 új fertőzöttet regisztráltak, míg a múlt héten a négyszázat is elérte a napi új fertőzöttek száma. Éppen ezért a járvány kezelésével megbízott válságstáb közölte: Belgrád azt fontolgatja, hogy

bizonyos országokból érkező külföldiek számára hamarosan kötelezővé tenné a negatív koronavírusteszt felmutatását a határon, vagy a kéthetes hatósági karantént,

hogy megakadályozza a vírus újbóli behurcolását. A testület egyelőre nem említette, hogy mely országok állampolgárait érintené a korlátozás.

Szerbiában szerdára az előző napi 28 262-ről 28 497-re nőtt az igazolt fertőzöttek száma. Kedden hat újabb halálos áldozata volt a betegségnek, ezzel a halottak száma 652-re emelkedett.

Koszovóban egy nap alatt 10 419-ről 10 590-re nőtt az azonosított fertőzöttek és tizenhárommal 354-re a halálos áldozatok száma. Ellepték a magánlaboratóriumokat a koronavírus-tesztelésre váró koszovóiak. Főként azok szeretnének tesztet végeztetni, akik külföldre utaznának nyaralni.

Észak-Macedóniában 24 óra alatt 11 942-ről 12 083-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma. Kedden egy halálos áldozata volt a Covid-19-betegségnek, amivel a halottak száma 529-re nőtt. Az egészségügyi miniszter ismét felelőtlennek nevezte az állampolgárokat, és hangsúlyozta, csak maszkviseléssel, gyakori kézmosással, és a szükséges távolság betartásával előzhető meg az átfertőződés.

Észak-Macedónia illetékesei a koronavírus-járvány kitörésekor kétezer fertőzöttre számítottak, március közepe óta azonban több mint tizenkétezren kapták el a vírust az országban.

Montenegróban keddre 3696-ról 3748-ra emelkedett a regisztrált fertőzöttek száma. Az utóbbi 24 órában három halálos áldozata volt a koronavírusnak, így a halottak száma 71-re nőtt. A Covid-19 betegség szövődményei miatt életüket vesztettek átlagéletkora az Adria-parti országban 69 év volt, és a legtöbben valamilyen krónikus betegségben szenvedtek, cukorbetegek, szívbetegek vagy rákbetegek voltak - közölte a boncolásokat végző orvosok jelentése alapján az ország közegészségügyi intézete.

Bosznia-Hercegovinában keddről szerdára 14 491-ről 14 708-ra nőtt a nyilvántartásba vett fertőzöttek száma, és huszonketten haltak bele a Covid-19-betegségbe, a halálos áldozatok száma ezzel 443-ra emelkedett.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/EPA/Orosz védelmi minisztérium
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018