INFORÁDIÓ
2021. február 25. csütörtök
Géza

teszt

2021.02.22. 14:10

Újabb koronavírus elleni oltás a láthatáron

Megkezdték hétfőn a brit GlaxoSmithKline (GSK) és a francia Sanofi gyógyszeripari vállalat közös fejlesztésű, fehérjealapú, koronavírus elleni vakcinájának klinikai tesztelését.
2021.02.16. 08:25

Az osztrák-olasz határon is állt a bál

Matteo Salvini, az olasz kormányba belépett Liga párt vezetője tiltakozott amiatt, hogy az Ausztria határain a koronavírus-járvány miatt bevezetett ellenőrzés következtében a Brenner-hágónál majdnem negyven kilométer hosszú sorban álltak a kamionok hétfőn.
2021.02.15. 11:51

A magyar fertőzések felét már a brit vírusmutáns okozza egy labor adatai szerint

A magyar járványügyi adatok utóbbi napokban tapasztalható stagnálását, romlását a szakemberek szerint a koronavírus brit mutációjának hazai terjedése okozza. Elsőként a Neumann Labs vezet be olyan PCR-vizsgálatot, amely képes kimutatni a koronavírus újonnan megjelent variánsait – a brit, dél-afrikai/brazil és európai variánsokat. A magyar diagnosztikai laboratórium által frissen elvégzett vizsgálatok esetében a koronavírus-pozitív esetek felét már a brit mutáns okozza, viszont dél-afrikai vagy brazil variánst eddig nem találtak.
2021.02.10. 13:02

A hamis koronavírus-teszteredményeknek is megvan a piaca

Egyes országok negatív koronavírus-tesztet kérnek a beutazóktól, vannak viszont olyanok, akik drágállják ennek árát. A képszerkesztő programokkal készült teszteredmények olcsóbbak, és egyelőre nincs nagy veszélye a lebukásnak sem.
2021.01.18. 08:34

Mától nem sétagalopp egy nagy-britanniai utazás

A brit kormány hétfőtől átmenetileg minden országból megszüntette a karanténkötelezettségtől mentes beutazás lehetőségét az Egyesült Királyságba. Ezzel egy időben érvénybe lépett az a rendelkezés is, amelynek értelmében csak negatív koronavírus-teszt felmutatásával lehet belépni az országba.
2021.01.16. 12:49

Robotkar vesz mintát PCR-tesztekhez Kínában

A tömeges tesztelés felfuttatásához veszik igénybe Senjangban a robotika segítségét: a módszerrel biztonságosabban lehet levenni a mintát a fertőzés átadása nélkül.
2021.01.12. 19:55

"Agyontesztelteti" Szlovákiát az ország miniszterelnöke

Legkésőbb jövő hét végétől minden héten tömeges tesztelésre kerül sor Szlovákiában. Az első hétvégén a tesztelés az összes járásra kiterjed majd. A tömeges szűrés az egyes járásokban addig fog ismétlődni, amíg a fertőzöttségi arány az adott régióban nem csökken 0,5 százalék alá. A kijárási tilalom alól csak az kaphatna kivételt, akinek van negatív tesztje.
2020.12.29. 09:26

A vizsgált virslik közül csak egynél találtak hibát

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) minden évben ellenőrzi a fogyasztói megtévesztés szempontjából az ünnepi virslikínálatot, a vizsgált húszféle húskészítmény közül mindössze egy nem felelt meg maradéktalanul az előírásoknak.
2020.12.23. 21:16

A szomszédunkban is fölbukkant az új koronavírus-mutáció

Ezen a héten vasárnap máris beolthatják az első személyt a koronavírus elleni vakcinával – közölte a szlovák egészségügyi minisztérium. A tárca arról is tájékoztatott, hogy a Nagy-Britanniában kimutatott új koronavírus-mutáció valószínűleg már eljutott Szlovákiába is. Az országos tesztelési pontokon közben másfél–két órás sorban állás előzi meg a mintavételt.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018