INFORÁDIÓ 
2020. november 26. csütörtök
Virág

teszt

2020.11.19. 20:24

Kiterjeszti a koronavírus-tesztelést a főváros

A Fővárosi Önkormányzat jelentősen bővíti a PCR-tesztkapacitását - jelentette be Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes egy csütörtöki háttérbeszélgetésen. Beszélt az iparűzési adóval kapcsolatos kamarai javaslatokról és a BKV-sofőrök védelmének kérdéséről is.
2020.11.19. 15:31

Karácsonyig újabb országos tesztelések várhatnak a szlovákokra

Ahhoz, hogy az új típusú koronavírus-fertőzés napi esetszámát az ünnepekig 500 alá csökkentsék, nagyjából 7-11 millió antigéntesztre lesz szükség Szlovákiában. Szerdán az Európai Bizottság is arra kérte az európai uniós tagországokat, hogy a tél közeledtével általánosítsák az antigénalapú gyorstesztek alkalmazását. A szlovák kormánykoalíción belül közben ismét élesedik a vita. Igor Matovič kormányfő azt üzente liberális partnereinek, forduljanak egy másik országhoz a saját járványkezelési tervükkel, egy olyan országhoz, amelyiknek még nincs ilyen.
2020.11.19. 13:45

Így tervez minden héten 191 ezer embert letesztelni a kormány

Harmad-negyedéves orvostanhallgatókra hárul azon munka jelentős része, amelyben minden iskolai, óvodai, bölcsődei dolgozót minden héten letesztelnek mostantól. Az egészségügyi és szociális intézményeknek a rendszeres tesztelést "házon belül" kell megoldaniuk.
2020.11.10. 06:28

Először száguldott utasokkal a Hyperloop

Először tesztelték utasokkal a hyperloop futurisztikus közlekedési rendszert a nevadai sivatagban, Las Vegas közelében - írta a BBC hírportálja.
2020.11.09. 19:00

Vége a második szlovákiai tesztkörnek, nem volt egyszerű

Szlovákiában az országos antigén-tesztelés második fordulójában vasárnap déli 12 óráig összesen másfél millió embert teszteltek le a mintavételi pontokon. Közülük közel tízezer lett pozitív, ami 0,62 százalékos fertőzöttségi arányt jelent. Igor Matovič kormányfő nem zárja ki annak lehetőségét, hogy karácsony előtt jön az újabb kör.
2020.11.02. 07:21

Megérkeztek a szlovákiai országteszt fő számai és tanulságai

Nagy viták előzték meg, tartottak tőle, többen azt is kérték, hogy fújják le az akciót – de megcsinálták. Szlovákia az elmúlt két napban letesztelte az egész országot, hogy kiszűrjön minden olyan pozitív személyt, aki képes a koronavírus terjesztésére. A nem mindennapi akcióban magyar orvostanhallgatók is részt vettek, akiknek Igor Matovič kormányfő személyesen köszönte meg a munkájukat.
2020.11.02. 05:40

Koronavírus: fontos félreértést tisztáz a vérellátó

Laborkapacitásával járul hozzá az Országos Vérellátó Szolgálat a PCR-tesztek kivizsgálásához, mintavétel azonban továbbra sem történik a vérgyűjtések helyszínein. Az OVSZ arra kéri a lakosokat, hogy mintaadásra ne jelentkezzenek náluk, hiszen ezzel a véradások biztonságát és eredményességét kockáztatják. A hazai vérkészlet egyébként jelenleg kiegyensúlyozottnak tekinthető.
2020.10.29. 10:06

Egységes uniós tesztstratégia készülhet

Csütörtökön tartanak videokonferenciát az unió vezetői arról, hogyan lehetne minden tagállamra vonatkozó tesztelési és oltási stratégiát kialakítani a járvány kontrollálásának érdekében.
2020.10.26. 18:19

Biztató az országos tesztelés főpróbája Szlovákiában

Szlovákiában három napon át zajlott az országos tesztelés főpróbája a négy leginkább fertőzött északi járásban. Igor Matovič kormányfő szerint a próbatesztelés az előzetes elvárásokkal szemben is jobban sikerült. A sok kérdést felvető, hadsereg segítségével lebonyolított akció hírére már külföldön is felkapták a fejüket. A The Wall Street Journal szerint Szlovákia az első nyugati ország, amely megpróbálkozik az országos koronavírus-teszteléssel.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018