INFORÁDIÓ 
2020. április 3. péntek
Buda, Richárd

szerbia

2020.03.30. 10:39

Totális kijárási tilalmat helyezett kilátásba a szerb elnök

Szerbia és Koszovó gazdasági intézkedéseket fontolgat, amelyekkel kezelni lehet majd az új típusú koronavírus-járvány gazdasági következményeit, emellett további szigorításokat vezetnének be a járvány megfékezése érdekében.
2020.03.26. 12:40

A Nyugat-Balkánon és Romániában is továbbterjed a járvány

Hirtelen megugrott, 303-ról 384-re növekedett az új típusú koronavírus-fertőzöttek száma Szerbiában. Koszovóban a koronavírus-járvánnyal is összefüggően megbukott a kormány, Romániában, sajtóhírek szerint menesztették, hivatalos közlés szerint lemondott az egészségügyi miniszter.
2020.03.15. 20:36

Szükségállapotot hirdettek Szerbiában

Azonnali hatállyal szükségállapotot hirdettek Szerbiában vasárnap az új típusú koronavírus-járvány visszaszorítása érdekében, az erről szóló döntést a köztársasági elnök, a kormányfő és a házelnök közösen hozta meg.
2020.03.15. 09:49

Orbán Viktor Belgrádba utazott a koronavírus miatt

Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap reggel Belgrádba utazott, ahol fogadta őt Aleksandar Vucic, Szerbia elnöke - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
2020.03.14. 13:32

Szomszédok: Ausztriában kitört a pánik, Szerbiában szükséghelyzet sincs

Terjed az új típusú koronavírus a szomszédos országokban: Ausztriában több településen pánikot keltett egy meglepetésszerűen elrendelt karantén, Horvátországban öt új fertőzöttet diagnosztizáltak, Szerbiában pedig az államfő közölte, hogy egyelőre nem tervezik a szükséghelyzet kihirdetését.
2020.02.15. 17:51

Erős hátszelet kap az Európai Unió bővítése

A slavkovi hármak, vagyis Szlovákia, Csehország és Ausztria parlamenti elnökei Horvátországgal együtt támogatásukról biztosítják Szerbia és Montenegró belépését az Európai Unióba – mondta az országszövetség és Horvátország közös tárgyalása után Andrej Danko, a szlovák parlament elnöke.
2020.02.12. 08:00

Szakértő: Várhelyi Olivér biztossága alatt létrejöhet a "félig" EU-tagság

A szomszédságpolitikai és bővítési biztos szerint az Európai Bizottság célja, hogy felgyorsítsa és dinamikussá tegye a nyugat-balkáni bővítés folyamatát. Fóris György, a Bruxinfo elemzője az InfoRádió Brüsszeli hét című műsorában azt mondta: Várhelyi Olivér elképzelései alapján akár létrejöhet egy féltagsági státusz is.
2020.01.28. 08:04

Figyelmeztető lövés dördült a röszkei határon

A környéket lezárták, a röszkei közúti határátkelőhely nem üzemel, de az autópálya-határátkelőhelyen folyamatos a forgalom. Röszke és Szeged között a rendőrök több ellenőrzőpontot állítottak föl, minden járművet megállítanak és átvizsgálnak
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018