eur:
391.2
usd:
367.05
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Egy pohár bor a Balatonfüredi Borhetek rendezvényen a megnyitó napján, 2023. augusztus 4-én. Az augusztus 4-27. közötti Balatonfüredi Borheteken a Balatonfüred-Csopaki Borvidék huszonnégy borásza harminc fajtából csaknem háromszáz féle bort kínál a Tagore sétányon.
Nyitókép: MTI/Katona Tibor

Rókusfalvy Pál: a borászszakmát fel kell rázni, a fiatalokat előtérbe kell helyezni

Már mintegy 200 hazai borász csatlakozott a Magyar Bormarketing Ügynökség által elindított, elsősorban az Y és Z generációt megcélzó nyári kampányhoz.

A nemzeti bormarketingért felelős kormánybiztos szerint a borászszakmát fel kell rázni, a fiatalokat előtérbe kell helyezni. Ezért a Magyar Bormarketing Ügynökség által indított kampány abszolút a fiataloknak szól, nemcsak fogyasztói, hanem termelői oldalon is – tette hozzá Rókusfalvy Pál.

A Buborékok Nyara a magyar fröccs, pezsgő, habzóbor, a bor- és pezsgőkoktélok népszerűsítését tűzte ki céljául, lebontva a borral kapcsolatos prekoncepciókat, megmutatva annak friss és innovatív arcát, és felhívva a figyelmet a kulturált borfogyasztásra. A kormánybiztos szerint ez egybevág azzal, hogy a fiataloknál egyre inkább számít, hogy alacsonyabb alkoholszintű italokat fogyasszanak.

Rókusfalvy Pál elmondta azt is, hogy öregedik a borfogyasztó társadalom Magyarországon. Szerinte a sörösök, illetve a töményitalosok jóval korábban „ébredtek”, hiszen az alkoholos termékeken belül a bor 23 százalékos részesedéssel csak a harmadik a piacon a sör (40 százalék) és a tömény italok (30 százalék) mögött. „De azon vagyunk, hogy ezen változtassunk, ezért fontos a fiatalokra figyelni.”

Ma már nem az alkohol mennyisége, hanem a minősége számít – tette hozzá a nemzeti bormarketingért felelős kormánybiztos, jelezve, hogy az edukáció terén még sok feladatuk lesz. A bor sokszínűségét jelzi például a pezsgő, ami „hatalmas utat jár be a világban, de Magyarországon is nagyon népszerű”, illetve a habzó- vagy gyöngyöző borok, amelyek számos lehetőséget hordoznak magukban. Az első tapasztalatok szerint nagy az érdeklődés – tette hozzá Rókusfalvy Pál.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Súlyos gond merült fel az elektromos autózással kapcsolatban

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez - olvasható Európai Autógyártók Szövetségének (ACEA) hétfőn közzétett jelentésében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×