eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
May 4, 2023, Asuncion, Paraguay: A view of the Booking.com logo is displayed on a smartphone backdropped by visual representation of stock and line charts.  LOGO BRAND SYMBOL
Nyitókép: Andre M. Chang

Még mindig sokaknak tartozik a Booking.com, van olyan is, akinek több mint 2 millióval

Fizetési fennakadások miatt továbbra is jelentős számban vannak olyan magyar szállásadók, akik nem kapták meg pénzüket a Booking.com szálláshely-közvetítő cégtől. A szolgáltató tájékoztatása szerint a karbantartás véget ért és el is indították a kifizetéseket, de még mindig sokan reklamálnak amiatt, hogy nagy összeggel tartoznak nekik.

Az Infostart is beszámolt róla, hogy az Országgyűlés turisztikai albizottságának legutóbbi ülésén kiderült: gyorsított ágazati vizsgálatot indít a Gazdasági Versenyhivatal a Booking.com szálláshely-közvetítő cég tartozásainak ügyében. A turisztikai ügynökség pedig jogsegély szolgálatot indított az érintetteknek.

A hvg.hu azt írja, hogy még a hét közepén is több szállásadó arról tájékoztatta őket, még mindig tartozik nekik a cég, pedig hétfőn a magánszállásadók szövetsége mellett más szállásadók azt közölték, rendezte tartozásait a Booking.com.

Az egyik reklamáló szállásadó azt jelezte, hogy június 8-a óta nem érkezett hozzájuk semmilyen összeg, még annak ellenére sem, hogy naponta 5-6 alkalommal hívják az ügyfélszolgálatot. Ennek a szállásadónak összesen 12 ezer euróval tartoznak.

„Két apartmanom van, ahol azóta fizetem az összes rezsiköltséget, takarítási díjat, mosási költséget és a tisztítószerek költségeit is”

– sorolta sérelmeit a lapnak a szálláshelyszolgáltató.

Egy másik érintett vállalkozó sem kapta meg a pénzét, pedig ő a rendszerben azt olvasta, augusztus 4-én kifizette a tartozását a Booking.com. Hozzá 2,3 millió forint nem érkezett meg tőlük és az összeg folyamatosan nő az új vendégek miatt. Azt mondta: arról tájékoztatta őt a cég, hogy akár tíz napba is beletelhet, mire megérkezik az átutalás. A tíz nap közben letelt, a pénz azonban sehol. Ő is kereste a szálláshely-közvetítő céget, mire számítson, de csak annyit válaszoltak neki, hogy a pénzt elutalták, nem tudnak mit csinálni.

Az egyik szállásadó a történtek miatt úgy döntött, szeptemberből inkább bezárják a szállást. Azt mondta a lapnak,

akkor sem nyitnak ki, ha közben megérkezik az átutalás, mert már nem bíznak meg a Booking.com-ban.

„Ráadásul, ha én lemondom a vendéget, akkor az nekem kerül pénzbe, hiszen a Booking keres neki egy másik helyet, a különbözetet viszont nekem kell állnom. Tehát nem elég, hogy levonják az igen magas jutalékot, még ezért is fizetnem kell” – magyarázta a fővárosi szállásadó.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
500 forint alatti fagyira már nem számíthatunk idén nyáron

500 forint alatti fagyira már nem számíthatunk idén nyáron

Az év második felében tovább nőhetnek a jelenleg 1000-1500 forint közötti süteményárak, miután a csokoládékészítés alapanyagául szolgáló kakaó világpiaci ára rekord szintre nőtt, ami a csokoládé árának 50-60%-os emelkedését is okozhatja. Ami pedig a fagylaltokat illeti, 500 forint alatti gombócárakra idén már nem igazán lehet számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 06:56
×
×
×
×