eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: pixabay

Váratlan, kellemetlen változás a Booking.com-nál

És egyben szokatlan is.

A legtöbb hír az elmúlt időszakban a holland online szálláshely-közvetítő céggel kapcsolatban arról szólt, hogy hatalmas késéssel fizetett egyes szálláshely partnereinek. A gond azokat érintette, akik nem bejelentkezéskor a szálláshelyen kérték az utasokat a fizetésre, hanem a Bookingot bízták meg a pénz beszedésével.

A történtek miatt vizsgálatot indított a Gazdasági Versenyhivatal, valamint ágazati körkérdésben igyekezett felmérni az érintettek számát és helyzetét a Magyar Turisztikai Ügynökség. Augusztus közepére a magyar partnerek többsége hozzájutott a beszorult pénzéhez.

Ám az ügyben jól értesült Spabook beszámolója szerint világszerte továbbra is tömegesen várják a szállásadók, hogy megkapják a pénzüket, amelyet sokan utoljára június közepén kaptak meg, azóta pedig önerőből finanszírozzák a szálláshelyük működtetését.

Ráadásul a portál most azt tapasztalta - egybehangzóan a szakmából származó információkkal -, hogy a Booking.com megszüntette ügyfélszolgálatának e-mail-es elérhetőségét (customer.service@booking.com). Tesztlevelükre ők is azt a sablonválaszt kapták, hogy

ez a cím már nem működik,

és telefonon vagy a Booking saját rendszerében működő direkt üzenetben próbálja a kapcsolatot felvenni az érdeklődő.

Ez a lépés meglehetősen szokatlan a fenti előzmények fényében, főként hogy a telefonos vagy bookingos üzenetváltásoknak a (károsult) partnereknél alapesetben nem marad nyoma úgy, mint egy e-mailes levélváltásnak.

A portál megjegyzi, a magyar hatóságok részéről rendkívül fontos szempont, hogy a nagy cégeket (nem csupán a Booking-ot) kötelezzék arra, hogy e-mailben elérhető legyen az Ügyfélszolgálatuk. Ez az egyetlen garantált módja annak, hogy a beküldött üzenetek később is visszakereshetők és hivatkozhatók legyenek az ügyfél saját levelezőrendszeréből.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×