INFORÁDIÓ 
2020. július 4. szombat
Ulrik

lufthansa

légiközlekedés

repülő

koronavírus

A 2020. április 28-án közreadott légifelvételen az easyJet, a Ryanair és a Lufthansa légitársaságok repülőgépei a berlini Schönefeld repülőtéren április 23-án. A légitársaságok a koronavírus-járvány kapcsán bevezetett utazási korlátozások miatt nem indítják járataikat.

Nagy ára van a túlélésnek a Lufthansánál is

Infostart

65 nap alatt a 65 évvel ezelőtti szintre zuhant vissza a légiközlekedés, ennek tanulságait vonták le a németek.

Más légitársaságokhoz, így például a Wizz Airhez, a Ryanairhez, az Alitaliához, az Air France-KLM-hez hasonlóan a Lufthansának is szembe kellett nézni a járványhelyzet miatti veszteségeivel, és dönteni a következő hónapokról. A társaság - mint az Airportalon olvasható - úgy döntött, takaréklángon marad őszig, a 763 gépes flottából 100 példányt végleg kivonnak, és 2023-ig biztosan alacsonyabb bevételi szinttel számolnak, mint a járványhelyzet előtti évben volt.

Némi vigaszt az jelenthet, hogy a német állam - segély gyanánt - 25 százalékos részesedést szerez a jelenleg 1 százalékon pislákoló cégben. (A hírek szerint a német állam 9-11 milliárd euróval segítene a Lufthansán, ennek nagyjából feléért mintegy 25 százalékos részesedést kapna, valamint további 9 százalékos, osztalékra is jogosító tulajdoni hányadot.)

A vállalatvezető nyilvánosságra hozott, jövő heti közgyűlési beszédéből az is kiderül, 65 nap alatt a 65 évvel ezelőtti szintre esett vissza a légiközlekedés.

A többé fel nem szálló gépek között Boeing 747-esek és Airbus A340-esek vannak a Lufthansánál, továbbá A380-asok.

A Lufthansa-csoport átalakításával 10 légitársaság működhet tovább, ezeket azonban nem nevesítették.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/EPA/Oliver Lang
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018