eur:
394.22
usd:
370.4
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Két kormányzati intézkedés hozott eredményt a Világbank listáján

A tavalyihoz képest egy helyezéssel előrébb lépett Magyarország, így az 52. helyen áll a Világbank Doing Business 2020 idei versenyképességi rangsorában.

A Doing Business-felmérés az országokat üzleti környezetük minősége alapján rangsorolja. A Pénzügyminisztérium (PM) csütörtöki közleménye szerint Magyarország előrelépése a kormány adócsökkentő politikájának és az adminisztrációs terhek jelentős mérséklésének köszönhető.

Kiemelték, hogy a felmérésben Magyarország pontszámának javulása mögött a Világbank által vizsgált szempontok alapján döntően két kormányzati intézkedés áll:

  • a szociális hozzájárulási adó 2018. január elsejei csökkentése, valamint
  • az áfa gyorsabb visszatérítése.

Ez utóbbiban jelentős szerepe van a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (NAV) is, ugyanis az adóhivatal folyamatosan bővülő elektronikus szolgáltatásai, illetve online rendszerei teszik lehetővé, hogy az érintettek hamarabb jutnak a pénzükhöz úgy, hogy közben az államkassza érdeke sem sérül.

Felidézték, hogy a kormány idén is folytatta az adózási környezet javítását, hiszen július 1-jétől tovább csökkent a szociális hozzájárulási adó, és a tervek szerint 2021-re jelentősen mérséklődhet a vállalkozások adóadminisztrációs terhe is azáltal, hogy a NAV adóbevallás-tervezeteket fog készíteni a vállalkozások számára.

Címlapról ajánljuk
Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz
élő közvetítés

Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz

A Liverpool szempontjából katasztrofálisan „sikerült” első mérkőzés miatt háromgólos hátrányból kezdik a Vörösök Bergamóban az Atalanta elleni visszavágót. A tét az Európa-liga elődöntőjébe jutás. Szoboszlai Dominik visszakerült a kezdő tizenegybe, a középpályások közül Endo és Elliott is kimaradt.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×