eur:
370.97
usd:
344.70
bux:
46850.16
2023. június 2. péntek Anita, Kármen
Nyitókép: Pixabay

Ezekre a projektekre kér Magyarország pénzt Brüsszeltől

Számos autópálya-beruházás, a fővárosi ivóvízellátás és a MÁV fejlesztése is része a kormányzat uniós társfinanszírozású projektterveinek.

A kormány közzétette a Magyar Közlönyben azoknak a nagy projekteknek a listáját, amelyeket a 2014 és 2020 közötti ciklusban uniós forrásból kíván megvalósítani, de még nem nyújtották be azokat jóváhagyásra az Európai Bizottsághoz - írja a Napi.hu.

Az engedélyezni vágyott beruházások között szerepel tiszai árvízvédelmi fejlesztés és medermunka Szolnok és Kisköre között. Budapest az ivóvízellátó hálózat fejlesztésével szerepel.

Számos útberuházás is ott van a listán: az M30-as pálya Miskolc és Tornyosnémeti közötti szakasza, az M2-es négysávúsítása, az M6-os folytatása Bóly és az országhatár között, a 83-as számú főút fejlesztése - Pápa és az M1-es összekötése -, illetve az M0-s déli szektora fejlesztése.

A MÁV-Start Zrt. gördülőállományának fejlesztése is szerepel a tervek között.

Az illetékes projektek gazdái az innovációs tárcának tartoznak jelentési kötelezettséggel.

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Magához tért Amerika, pluszban zártak a tőzsdék

Magához tért Amerika, pluszban zártak a tőzsdék

Az amerikai képviselőház szerdán késő este megszavazta az adósságplafon felfüggesztéséről szóló törvényjavaslatot, és ezzel a szenátus elé terjesztette azt. A lépés óvatos optimizmust hozott a piacokra, az ázsiai tőzsdék jellemzően emelkedtek, és az európai börzéken is mérsékelt emelkedés látszott, és az USA-ban is javult a hangulat. A hazai részvénypiacon a magyar kormány tegnap este bejelentett lépéseire reagált a magyar tőzsde.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×