eur:
392.8
usd:
369.13
bux:
67289.07
2024. április 13. szombat Ida
Tóth Csaba, az MSZP vezérszónoka felszólal az egyes adótörvények és más kapcsolódó törvények uniós jogharmonizációs kötelezettségek miatt szükséges módosításáról szóló törvényjavaslat és az egyes adótörvények és más kapcsolódó törvények módosításáról szóló törvényjavaslat együttes, általános vitájában, az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. június 18-án.
Nyitókép: Soós Lajos

Elmondta az ügyészség, melyik országgyűlési képviselő Horváth Csaba gyanúsított-társa

Korrupciós bűncselekmény miatt tett indítványt a legfőbb ügyész Tóth Csaba országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére.

Polt Péter legfőbb ügyész a befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmény miatt folyamatban lévő nyomozás eredményeként indítványt tett az Országgyűlés elnökénél Tóth Csaba országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére – írja közleményében a Legfőbb Ügyészség.

A Központi Nyomozó Főügyészség előtt folyamatban lévő nyomozásban megalapozott gyanú merült fel arra, hogy Tóth Csaba országgyűlési képviselő 2016-ban Horváth Csabával – a XIV. kerület jelenlegi polgármesterével, aki akkor a Fővárosi Közgyűlés tagja volt – Zuglóban,

a tervezett fizetős parkolási rendszer üzemeltetésére kerestek egy gazdasági társaságot, amelytől a nyereségük felére tartottak igényt.

Tóth Csaba cselekménye vesztegetés látszatát keltve üzletszerűen elkövetett befolyással üzérkedés bűntette megalapozott gyanúját kelti.

A felmerült bizonyítékok alapján a legfőbb ügyész az Országgyűlés elnökénél indítványozta Tóth Csaba országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését.

A büntetőeljárás Tóth Csaba országgyűlési képviselővel szembeni lefolytatására a mentelmi jogának felfüggesztése esetén nyílik lehetőség.

Tanúvallomás: negyedmilliárd forintot vett át

Az atv.hu úgy tudja: a gyanúsítás alapja Fuzik Zsolt 2022. január 19-én a Győr-Moson-Sopron megyei Főügyészségen tett vallomása. A lap információi alapján a vallomás szerint Tóth Csaba volt az a személy, aki Horváth Csaba mellett igényt tartott a SIS Parking Kft nyereségének felére.

Szintén az atv.hu értesülése, hogy Fuzik Zsolt vallomása szerint legalább 250 millió forintot adott át Tóth Csabának Fuzik Zsolt. A Magyar Nemzet korábban beszámolt arról, hogy a vallomás szerint Horváth alkalmanként 3-3 millió, összesen kb 10-12 millió forintot kapott Fuziktól egy Kálvin térhez közeli kávézóban.

Állítólag a vallomásból kiderült: Horváth és Tóth FaceTime-on vagy Signalon tartotta egymással a kapcsolatot.

Címlapról ajánljuk

A NATO-tagság ígérete helyett mást kínál Ukrajnának Csehország

„Csehország kétoldalú biztonsági megállapodást készít elő Ukrajnával, amelyet májusban vagy júniusban köthetnek meg” – jelentette be Petr Pavel cseh köztársasági elnök a Vilniusban tartott Három Tenger Kezdeményezés csúcstalálkozón. A szlovák külügyminiszter megerősítette, hogy Robert Fico kormánya támogatja az Ukrajna által kezdeményezett júniusi békekonferenciát.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.15. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 12. 16:10
×
×
×
×