eur:
395.36
usd:
366.48
bux:
65560.76
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke, a baloldali pártok főpolgármester-jelöltje (b) és Horváth Csaba, az MSZP fővárosi képviselője beszélget a Fővárosi Közgyűlés ülése előtt a Városházán 2019. március 27-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Karácsony Gergely egy 2019-es felvételen beszélt gyanús zuglói ügyekről

A jelenlegi főpolgármester korábban Zugló vezetőjeként dolgozott, és elmondta: tudna mesélni néhány sztorit, illetve hogy ha ő oda visszamegy, elássák politikai értelemben.

Mint arról az Infostart is beszámolt, kihallgatta Horváth Csaba zuglói polgármestert az ügyészség korrupciós ügyek gyanújával, illetve házkutatást is tartottak több zuglói helyszínen, valamint Horváth Csaba otthonában.

Az üggyel kapcsolatban az InfoRádiónak Karácsony Gergely főpolgármester azt mondta, hogy még tájékozódnia kell ebben a konkrét ügyben, mert a Fővárosi Közgyűlés ülése közben érték a hírek.

Horváth Csaba időközben – a gyanúsítotti meghallgatása után – közleményt adott ki, amelyben azt írta: a rá felrótt korrupciós cselekményt nem követte el, a lelkiismerete tiszta. A gyanúsítással szemben panasszal élt és az ügyet politikai támadásnak tartja a közelgő választások előtt. Ügyvédje elmondta, védence nem tett vallomást.

Karácsony Gergely egy 2019-es, kiszivárgott felvételen egyébként a helyi MSZP-s politikusokhoz fűződő kapcsolatáról beszélt. Többször szóba került Horváth Csaba jelenlegi zuglói polgármester is, akiről a főpolgármester egyebek mellett azt mondta: "Csabának legalább annyi esze van, hogy mi az, amiért börtönbe lehet menni", és ezért alternatíva lehet a kerület élére (az akkori választások előtt), mint "egy sokkal jobb renoméjú, volt iskolaigazgató, akit a helyi szocik akarnak, aki két perc után nem fogja tudni, hogy hol van, és szétlopnak mögötte mindent".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×