eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Horváth Csaba (MSZP) zuglói polgármester sajtótájékoztatót tart a Fővárosi Közgyűlés ülése előtt 2020. január 29-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Horváth Csaba üzent, miután megjelent az ügyészségen

Szerda reggel tartottak házkutatást több helyen, egyebek mellett az otthonában is.

Mint arról az Infostart is beszámolt, Zugló főpolgármestere szerdán közölte: reggel az ügyészség munkatársai jelentek meg a Zuglói Polgármesteri Hivatalban, a Zuglói Közbiztonsági Nonprofit Kft.-nél, valamint az otthonában. Azóta a Központi Nyomozó Főügyészség korrupcióval gyanúsította meg.

"A mai napon megjelentem a Központi Nyomozó Főügyészségen és a gyanúsítással szemben panasszal éltem. A rám felrótt korrupciós cselekményt nem követtem el, a lelkiismeretem tiszta. Az ügy időzítése és indíttatása egyértelműen politikai. Ezt támasztja alá az is, hogy két nap múlva, az ellenzék közös listáján való szereplésem miatt már nem tehették volna meg, ezért volt így időzítve" - írta közleményében Horváth Csaba. Megjegyezte: "Tudjuk mire számíthatunk ettől a rezsimtől. Két napja az elesettek szószólója, Iványi Gábor volt soron, ma én és holnap pedig bárki, aki nem kívánja ezt a rezsimet hatalomban tartani és ennek hangot is ad."

Meglátása szerint a következő hetekben lesznek még támadások ellenzéki politikusok és közéleti szereplők ellen, hogy lejárassák az ellenzéket.

Horváth Csaba nem tett vallomást. Védője, Papp Gábor a 24.hu-nak azt mondta: a polgármester szabadlábon védekezhet.

Az ügyészségi közleményben szereplő gyanú lényege szerint 2016-ban a jelenlegi polgármester – aki akkor a Fővárosi Közgyűlés tagja volt – a társával Zuglóban, a tervezett fizetős parkolási rendszer üzemeltetésére keresett egy gazdasági társaságot, amelytől a nyereségük felére tartottak igényt. Emellett később egy helyi politikus azzal kereste meg ugyanezen céget, hogy havi 3 millió forintért cserébe nem fogja a befolyását a cég ellenében érvényesíteni az ügyben. A gyanúsított ennek kapcsán legalább három alkalommal vett át alkalmanként 3 millió forint készpénzt.

Karácsony Gergely főpolgármester arról beszélt, hogy tudomása szerint különböző cégcsoportok összemosódnak a nyilvánosságban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×