eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Baja Ferenc, a Táncsics Mihály Alapítvány kuratóriumi elnöke beszédet mond a Magyar versenyképesség közép- és kelet-európai összefüggésekben címmel, a Friedrich Ebert Alapítvány, a GKI Gazdaságkutató Zrt. és a Táncsics Mihály Alapítvány által szervezett konferencián a Hotel Novotel Budapest Centrumban 2016. április 6-án.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Újabb MSZP-politikusról állítják: csúszópénzt fogadott el

A kiszivárgott kihallgatási jegyzőkönyvek szerint Baja Ferencnek is vitt 30 millió forint vesztegetési pénzt Fuzik Zsolt.

Állítólag Baja Ferenc, az MSZP korábbi országgyűlési képviselője is kapott vesztegetési pénzt Fuzik Zsolttól – ezt a Magyar Nemzet írja a birtokába jutott kihallgatási jegyzőkönyv alapján, amelyben a hatóságokkal vádalkut kötő férfi a vallomása szerint korábban azt is állította, hogy másik három szocialista politikust, Horváth Csabát, Tóth Csabát és Molnár Zsoltot is megvesztegetett.

Egy most ismertetett, feltételezett vallomásrészletekből kiderült, hogy a szocialista Baja Ferenc is részesült vesztegetési pénzekből, amelyeket Fuzik Zsolt adott át a SYS IT Services Kft. képviseletében.

A jelenleg 66 éves politikus 1994 és 2014 között országgyűlési képviselő volt. A Horn-kormány idején környezetvédelmi és területfejlesztési miniszter, 2002 és 2010 között pedig a Miniszterelnöki Hivatalban tevékenykedett államtitkárként. A kihallgatási jegyzőkönyv szerint még 2019 májusában vagy júniusában egy közvetítőn keresztül kereste meg Fuzik Zsoltot. Az MSZP-s politikus szeretett volna megállapodást kötni arra az esetre, ha Karácsony Gergely lesz a főpolgármester és ha a SYS IT megnyeri a BKV Zrt. informatikai rendszereinek üzemeltetésére kiírt közbeszerzést. Akkor jelentkezett újra, amikor Karácsony Gergely megnyerte a választást, ekkor

állítólag harmincmillió forintot kért magának, és vállalta, hogy két évig nem bolygatja meg a SYS IT Services Kft. BKV-s szerződését.

Baja Ferenc Fuzik állítása szerint azt mondta, felhatalmazása van arra, hogy informatikai kérdésekről tárgyaljon, és Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes támogatását élvezi. Fuzik Zsolt azt mondta a nyomozóknak, hogy a harmincmillió forintnyi vesztegetési pénzt ő adta át a Várkert Bazárnál található kis parkban, de Baja Ferenccel találkozott a Tabáni Tenisz Centerben, valamint a Markó utcai Pilot Caféban is, de ezeken a helyeken nem adott át pénzt.

A vallomás szerint Baja Ferenc rendszeres havi juttatást is kért, azt mondta, havi 2-3 millió forintra van szüksége, de a havi vesztegetési pénzek végül nem érkeztek meg az MSZP-s politikushoz. Fuzik Zsolt szerint Baja azt tervezte, hogy felvásárolja a SYS IT Services Kft-t, de egy másik befektető megelőzte.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×