eur:
392.8
usd:
369.13
bux:
67289.07
2024. április 13. szombat Ida
Baja Ferenc, a Táncsics Mihály Alapítvány kuratóriumi elnöke beszédet mond a Magyar versenyképesség közép- és kelet-európai összefüggésekben címmel, a Friedrich Ebert Alapítvány, a GKI Gazdaságkutató Zrt. és a Táncsics Mihály Alapítvány által szervezett konferencián a Hotel Novotel Budapest Centrumban 2016. április 6-án.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Újabb MSZP-politikusról állítják: csúszópénzt fogadott el

A kiszivárgott kihallgatási jegyzőkönyvek szerint Baja Ferencnek is vitt 30 millió forint vesztegetési pénzt Fuzik Zsolt.

Állítólag Baja Ferenc, az MSZP korábbi országgyűlési képviselője is kapott vesztegetési pénzt Fuzik Zsolttól – ezt a Magyar Nemzet írja a birtokába jutott kihallgatási jegyzőkönyv alapján, amelyben a hatóságokkal vádalkut kötő férfi a vallomása szerint korábban azt is állította, hogy másik három szocialista politikust, Horváth Csabát, Tóth Csabát és Molnár Zsoltot is megvesztegetett.

Egy most ismertetett, feltételezett vallomásrészletekből kiderült, hogy a szocialista Baja Ferenc is részesült vesztegetési pénzekből, amelyeket Fuzik Zsolt adott át a SYS IT Services Kft. képviseletében.

A jelenleg 66 éves politikus 1994 és 2014 között országgyűlési képviselő volt. A Horn-kormány idején környezetvédelmi és területfejlesztési miniszter, 2002 és 2010 között pedig a Miniszterelnöki Hivatalban tevékenykedett államtitkárként. A kihallgatási jegyzőkönyv szerint még 2019 májusában vagy júniusában egy közvetítőn keresztül kereste meg Fuzik Zsoltot. Az MSZP-s politikus szeretett volna megállapodást kötni arra az esetre, ha Karácsony Gergely lesz a főpolgármester és ha a SYS IT megnyeri a BKV Zrt. informatikai rendszereinek üzemeltetésére kiírt közbeszerzést. Akkor jelentkezett újra, amikor Karácsony Gergely megnyerte a választást, ekkor

állítólag harmincmillió forintot kért magának, és vállalta, hogy két évig nem bolygatja meg a SYS IT Services Kft. BKV-s szerződését.

Baja Ferenc Fuzik állítása szerint azt mondta, felhatalmazása van arra, hogy informatikai kérdésekről tárgyaljon, és Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes támogatását élvezi. Fuzik Zsolt azt mondta a nyomozóknak, hogy a harmincmillió forintnyi vesztegetési pénzt ő adta át a Várkert Bazárnál található kis parkban, de Baja Ferenccel találkozott a Tabáni Tenisz Centerben, valamint a Markó utcai Pilot Caféban is, de ezeken a helyeken nem adott át pénzt.

A vallomás szerint Baja Ferenc rendszeres havi juttatást is kért, azt mondta, havi 2-3 millió forintra van szüksége, de a havi vesztegetési pénzek végül nem érkeztek meg az MSZP-s politikushoz. Fuzik Zsolt szerint Baja azt tervezte, hogy felvásárolja a SYS IT Services Kft-t, de egy másik befektető megelőzte.

Címlapról ajánljuk

A NATO-tagság ígérete helyett mást kínál Ukrajnának Csehország

„Csehország kétoldalú biztonsági megállapodást készít elő Ukrajnával, amelyet májusban vagy júniusban köthetnek meg” – jelentette be Petr Pavel cseh köztársasági elnök a Vilniusban tartott Három Tenger Kezdeményezés csúcstalálkozón. A szlovák külügyminiszter megerősítette, hogy Robert Fico kormánya támogatja az Ukrajna által kezdeményezett júniusi békekonferenciát.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.15. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Kórházbezárásokra utalt az egészségügyi államtitkár

Kórházbezárásokra utalt az egészségügyi államtitkár

Bár direktben nem mondta ki, de gyakorlatilag arra utalt az egészségügyi államtitkár egy minapi konferencián, hogy kórházbezárásokra van szükség, és számos ellátási helyen csökkenteni kell a kapacitásokat. Takács Péter azt is elárulta a Szabad Európa összefoglalója alapján, hogy szerinte a kamarai lobbi miatt törölték el a kötelező üzemorvosi vizsgálatot; élesen kritizálta az informatikai fejlesztéseket, és módosítana a most teljesen egységes orvosi bértáblán is. Azt is rögzítette, hogy továbbra is azt szeretné: háziorvosok lássák el az ügyeletet még akkor is, ha az átlagéletkoruk hatvan év körül van.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×