eur:
392.8
usd:
369.13
bux:
67289.07
2024. április 13. szombat Ida
Molnár Zsolt, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) országgyűlési képviselője, az Országgyűlés nemzeti összetartozás bizottságának alelnöke sajtótájékoztatót tart Nemzetpolitika baloldalról címmel az Országgyűlés Irodaházában 2018. október 10-én.
Nyitókép: MTI / Bruzák Noémi

Egy vallomás szerint Molnár Zsolt 40 millió forint vesztegetési pénzt vehetett át

Újabb szocialista politikus keveredhetett korrupció gyanújába a zuglói parkolási üggyel kapcsolatban.

Horváth Csabán és Tóth Csabán kívül egy harmadik szocialista politikus, Molnár Zsolt is kapott vesztegetési pénzeket Fuzik Zsolttól – írta a Magyar Nemzet egy, a birtokába jutott kihallgatási jegyzőkönyv alapján. Az MSZP-s honatya az iratok szerint 40 millió forintot vett át az Olimpia parkban.

A lap úgy tudja, hogy a költségvetési csalással gyanúsított Fuzik Zsolt 2021 őszén vádalkut kötött a nyomozókkal és több általa ismert, politikusokat érintő bűncselekményről is beszámolt; a poligráf szerint igazat mondott, amikor a vesztegetésekről vallott.

Lapértesülések szerint Fuzik Zsolt is azon gyanúsítottak között van, akikre 2021 nyarán csapott le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás gyanújával, a hatóságok szerint társaival 19 milliárd forint értékben állítottak ki fiktív számlákat egy cég nevében. Egy ez alá tartozó másik cég nyerte el Zuglóban a parkolásüzemeltetési feladatokat – írta a Magyar Nemzet.

Itt 2017 és 2019 között a lap szerint idézett vallomás alapján Fuzik Zsolt minimum 250 millió forintot, a profit felét adta át Tóth Csaba szocialista országgyűlési képviselőnek és Horváth Csaba fővárosi MSZP-s politikusnak, aki 2019-től a kerület polgármestere lett.

A fiktív számlák kiállítása kapcsán érintettként szereplő cég üzemeltette a lap szerint két éven át a BKV informatikai rendszereit. Ebben az ügyben bukkant fel Molnár Zsolt és társa, akik az értesülés szerint a pályázat beadása előtt keresték fel a SYS IT-t azzal, hogy „nem támadják meg a szerződést”, ha fizetnek nekik. Molnár 40 milliót kért, a társa 30-at, és a megállapodás szerint a „díj” két évre szólt. A férfi az állítólagos jegyzőkönyv szerint azt vallotta, hogy 2019 második felében 40 millió forint vesztegetési pénzt adott át Molnár Zsolt országgyűlési képviselőnek. Vele 2019. augusztus 6-án találkoztak délelőtt 10 órakor a Casa Bianka étterem előtt, az V. kerületben, ahonnan az Olimpia parkba sétáltak, ahol egy irattáskában adta át a pénzt.

Mint a Magyar Nemzet is megjegyzi, Molnár Zsolt a vesztegetésről szállingózó hírekre a múlt héten pénteken az ATV-ben úgy reagált, hogy valóban találkozott Fuzik Zsolttal és egy padon ülve beszélgettek az Olimpia parkban, de tagadta, hogy pénzt vett volna át a férfitól.

Horváth Csaba és Molnár Zsolt is felkerült az országgyűlási választáson az ellenzéki közös listára, ráadásul a szocialisták pártigazgatója befutó helyen van a névsorban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.15. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Odacsaptak a nagy fémtőzsdéknek az amerikaiak és a britek, ami az oroszoknak fájhat

Odacsaptak a nagy fémtőzsdéknek az amerikaiak és a britek, ami az oroszoknak fájhat

Az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság kormánya péntek éjjel kemény oroszellenes szankciós lépésről döntött: nem fogadhat be új kontraktusokat Oroszországból származó alumíniumra, rézre és nikkelre a világ két legnagyobb fémpiaca, a Londoni Fémtőzsde (London Metal Exchange, LME) és a származtatott árutőzsdei termékeket forgalmazó Chicago Mercantile Exchange (CME).

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×