Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot


MÉG NEM VAGYOK 18 ÉVES

INFORÁDIÓ 
2020. április 3. péntek
Buda, Richárd

győri késelés

tanár

győr

iskola

oktatás

Nehezen emészthető részletek láttak napvilágot a győri iskolai késelésről

Nehezen emészthető részletek láttak napvilágot a győri iskolai késelésről

Infostart

A tizedikes diák még jelentkezett is, hogy "megmutathat-e valamit a füzetében", mielőtt svájci bicskájával odalépett volna 51 éves tanárnőjéhez.

Velőt rázó sikoly hallatszott csütörtök dél körül a győri Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnáziumban, amikor óra közben egy 17 éves, egyébként jó tanuló, kollégista tizedikes kést ragadva rontott 51 éves matek-fizika tanárnőjére, hátba és kézen szúrva őt. A tanárnőt súlyos, de nem életveszélyes sérülésekkel azonnal kórházba, a diákot bilincsben a rendőrségre vitték, minden diákot - némi tantermi várakoztatás után - hazaküldtek az intézményből, kivéve a szörnyűség idején a teremben tartózkodókat.

A kiváltó ok egy hármas osztályzet lehetett, amitől a diák bedühödött, és nagyobb baj is lehetett volna, ha egy diáktárs nem lép közbe - írja a Kisalföld.

A köztévében csütörtök este a tizedikes osztálytársak is megszólaltak, azt mondták,

zárkózott, de lobbanékony természetű

volt a késelő diák, aki tette után azt mondta, nem szerette, ahogy a tanár tanított.

A rémtett részleteiről az egyik diák azt mondta, a késes azzal lépett oda a tanárnőhöz, hogy mutat neki valamit a füzetében, közben elővette a 12 centis kést, a szúrások után a tanárnő sikítva a földre esett, amire rögtön odapattant néhány diák, leszerelve a támadót és kiszállítva a tanárnőt a teremből. A késes diák ezután a tanári székbe ült, ott várta a rendőrök érkezését.

A Blikk összeállításában az olvasható,

semmiféle előzménye nem volt a támadásnak, a svájci bicskás diák tette előtt még jelentkezett is, hogy kiviheti-e a füzetét a tanárnak.

A lapnak nyilatkozott a Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke, Totyik Tamás azt mondta, helyes volna konfliktuskezelést, helyes reakciót tanulni a tanároknak. Hozzátette, mivel a tanár közfeladatot ellátó személy, az ellene elkövetett cselekmények után súlyosabb büntetés jön. Azt viszont nem szeretné, ha biztonsági őrök vigyáznának az iskolákban, ahogy ezt Amerikában látni.

Egy másik szakszervezet, a PDSZ később közleményt adott ki, amiben nyílt levél olvasható a szakminiszternek, amiben az olvasható: a pedagógusok biztonságos munkavégzését, emberi méltóságának megőrzését mindenekfelett álló kérdésnek tartja a szervezet.

"Az élet minden területén nőtt az agresszió, és csökkent a közfeladatot ellátó munkavállalók biztonsága. Így van ez

a pedagógusok esetében is, ahol mind gyakrabban kerülnek olyan szituációba kollégáink, amelynek kezeléséhez, sem ők, sem az oktatás jelenlegi rendszere nem rendelkezik kellő eszköztárral,

s amelyek több esetben átlépik a pedagógiai megoldások kereteit. Ilyen alkalmakkor a munkavállaló tehetetlenségénél, veszélyeztetettségénél csak a megalázottsága nagyobb, s nem csoda, hogy azokban az intézményekben és régiókban, ahol szinte mindennaposak ezek a jelenségek, még a szokásosnál is nehezebb munkaerőt találni."

A PDSZ haladéktalan ügykezelést vár az erőforrástárcától, a megfelelő intézkedések meghozatalához pedig elvárja, hogy a kormányzat vonja be a szakmát.

Az intézményigazgató egyébként nem kívánt nyilatkozni a sajtónak.

A szakképzési intézmények fenntartójaként az Innovációs és Technológiai Minisztérium megdöbbenéssel fogadta a késelés hírét.

A pénteki napot mindegyik osztályban osztályfőnöki órával kezdték.

A késelő diák a lap szerint aznap fekete ruhában ment iskolába.

Néhány hete tanulmányi versenyen is képviselte iskoláját.

Nyitókép: Pixabay.com
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018