eur:
393.53
usd:
368.08
bux:
66455.06
2024. április 25. csütörtök Márk
Rendőrautók a Győri Szakképzési Centrum Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma előtt 2019. december 5-én, miután az iskolában késelés történt. Sajtóinformációk szerint egy diák késelt meg egy tanárt.
Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Videón a győri iskolai késelés

A tanúvallomások mellett egy kamerafelvétel is a rendőrök rendelkezésére áll a győri középiskolában történt támadásról.

A 17 éves H. András múlt csütörtökön azután támadta meg tanárát, hogy pár órával előtte hármast kapott tőle. Ügyvédje szerint a kitűnő tanuló diákot hatalmas trauma érte, elmondása szerint „fájdalmat okoztak neki és a szüleinek ezzel az érdemjeggyel”.

A Bors úgy értesült, hogy üzemelt egy beltéri kamera a győri Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnázium folyosóján, de

a nyitott ajtón keresztül rögzíthette a teremben történteket is,

így nem csak a tanúvallomások alapján rekonstruálható az eset.

Közben a diák a hírek szerint teljesen összeomlott a börtönben, az erős poszttraumás stressz miatt még jobban bezárkózott, és annyira beszűkült a tudata, hogy a cselekményére sem tud visszaemlékezni. Szombaton rendelték el harminc napra a letartóztatását. Jelenleg a felnőtt raboktól elkülönítve tartják fogva, a zárkáját pedig kamerával figyelik. Hamarosan elmeorvos-szakértőt rendelnek ki hozzá, aki megállapítja, hogy a bűncselekményt milyen tudatállapotban követte el. Nem kizárt, hogy a jövőben átszállítják az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe.

A tragédia után a diák édesapja meglátogatta a kórházban a tanárnőt, hogy elnézést kérjen. A lap információja szerint a tanárnő ekkor határozottan kifejezte a megbocsátását, amit a rendőrségen is nyomatékosított.

Emberölési kísérletért a fiatalkorú diák maximum 15 évet kaphat, de ítéletnél

enyhítő körülmény lehet az őszinte megbánás és a sértett megbocsátása

is.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Gyenge az amerikai gazdaság, ütik a tőzsdéket

Gyenge az amerikai gazdaság, ütik a tőzsdéket

Lefordultak az irányadó európai tőzsdék a mai amerikai GDP-adatok és munkanélküliségi statisztikák közlését követően. A makoradatok mellett a vállalati gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten az amerikai technológiai óriásokon van a hangsúly, amelyek közül a Meta csalódást okozott tegnap esti gyorsjelentésével. Itthon nagyban zajlanak az éves rendes közgyűlések, ma a Richter és a Mol tartja közgyűlését. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×