INFORÁDIÓ 
2020. október 25. vasárnap
Bianka, Blanka

győr

késelés

videó

Rendőrautók a Győri Szakképzési Centrum Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma előtt 2019. december 5-én, miután az iskolában késelés történt. Sajtóinformációk szerint egy diák késelt meg egy tanárt.

Videón a győri iskolai késelés

Infostart

A tanúvallomások mellett egy kamerafelvétel is a rendőrök rendelkezésére áll a győri középiskolában történt támadásról.

A 17 éves H. András múlt csütörtökön azután támadta meg tanárát, hogy pár órával előtte hármast kapott tőle. Ügyvédje szerint a kitűnő tanuló diákot hatalmas trauma érte, elmondása szerint „fájdalmat okoztak neki és a szüleinek ezzel az érdemjeggyel”.

A Bors úgy értesült, hogy üzemelt egy beltéri kamera a győri Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnázium folyosóján, de

a nyitott ajtón keresztül rögzíthette a teremben történteket is,

így nem csak a tanúvallomások alapján rekonstruálható az eset.

Közben a diák a hírek szerint teljesen összeomlott a börtönben, az erős poszttraumás stressz miatt még jobban bezárkózott, és annyira beszűkült a tudata, hogy a cselekményére sem tud visszaemlékezni. Szombaton rendelték el harminc napra a letartóztatását. Jelenleg a felnőtt raboktól elkülönítve tartják fogva, a zárkáját pedig kamerával figyelik. Hamarosan elmeorvos-szakértőt rendelnek ki hozzá, aki megállapítja, hogy a bűncselekményt milyen tudatállapotban követte el. Nem kizárt, hogy a jövőben átszállítják az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe.

A tragédia után a diák édesapja meglátogatta a kórházban a tanárnőt, hogy elnézést kérjen. A lap információja szerint a tanárnő ekkor határozottan kifejezte a megbocsátását, amit a rendőrségen is nyomatékosított.

Emberölési kísérletért a fiatalkorú diák maximum 15 évet kaphat, de ítéletnél

enyhítő körülmény lehet az őszinte megbánás és a sértett megbocsátása

is.

Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018