INFORÁDIÓ
2023. január 29. vasárnap
Adél

iskola

2023.01.18. 13:02

Kiderült, hol van a legégetőbb tanárhiány az országban

Öt év alatt durván 6000 fővel csökkent a pedagógusok létszáma Magyarországon. Az óvodákban a legrosszabb a helyzet, ám az általános- és középiskolákban is egyre leterheltebbek a tanárok, hiszen arányaiban egyre több gyerekkel kell foglalkozniuk.
2023.01.11. 18:09

Újabb iskolai dráma Németországban: kitiltott diák gyilkolt

Egész Németországot mélyen megrendítette az az iskolai merénylet, amely Észak-Rajna-Vesztfália tartomány egyik szakiskolájában történt. Egy tizenhét éves diák az ibbenbüreni iskolában késsel támadt osztályfőnökére, és halálra sebezte őt.
2022.12.22. 10:13

Rétvári Bence: a szülők elégedettek az iskolával

Több mint 130 ezren küldték vissza a szülői konzultációs kérdőívet, a válaszadók döntő többsége elégedett az iskolával és a tanárokkal, nyugodt szívvel engedi az oktatási intézménybe a gyerekét - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.
2022.12.02. 17:21

Gyásznappal tiltakoztak a budai Arany János gimnázium tanárai

Gyásznappal tiltakoztak a szerdai tanárelbocsátások ellen a Sashegyi Arany János Általános Iskola és Gimnázium pedagógusai. A tantestület nagy része, 47 tanár csatlakozott az akcióhoz. Köztük volt a magyar szakos Varga Betti, aki az InfoRádiónak azt mondta: nem tart a retorzióktól, inkább attól fél, hogy az oktatásban nem történik semmi.
2022.11.16. 18:31

Megjelent a legjobb egyházi gimnáziumok rangsora

A HVG egyházi középiskolákról készített friss rangsorán száz középiskola szerepel az országból, melyek nagyjából ötöde egyházi fenntartású. A lista első öt helyezettje közé három budapesti gimnázium és két gödöllői iskola került.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018