INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 13. csütörtök
Ipoly

iskola

2020.07.29. 18:15

Kiderült, mennyien kérték a tanórák alóli felmentést jövőre

A diákok iskolalátogatás alóli felmentése bármikor kérhető, de már nem az igazgatók döntenek. Akik már korábban felmentést kaptak a tanórák látogatása alól, azokat szeptember elsejéig megkeresi az Oktatási Hivatal, hogy felülvizsgálja a jogviszonyukat.
2020.07.27. 15:54

Százan jutnak nagy lehetőséghez

A Digitális Jólét Program (DJP) üdvözli az Innovációs és Technológiai Minisztérium napokban bejelentett Kooperatív Doktori Programját, és arra biztatja a digitális ágazat szereplőit, hogy csatlakozzanak hozzá.
2020.07.15. 10:04

Új tantárgy váltja az informatikát szeptembertől

Digitális kultúra néven új tantárgy debütál szeptemberben az általános és középiskolákban. Az informatika helyébe lépő új tantárgy keretében az ötödikesek már robotokat programozhatnak, kilencedikben pedig videókat és weblapot készítenek és statisztikai adatokat elemeznek a gyerekek.
2020.07.03. 13:00

Ősztől megjelennek az iskolaőrök

Felkészítést kapnak, majd vizsgázniuk kell a munkába állás előtt. Alkalmazhatnak testi kényszert, gázspray-t, rendőrbotot és bilincset, de fegyver nem lesz náluk.
2020.06.24. 20:11

Bezártak két párizsi iskolát a fertőzés megjelenése miatt

A két párizsi általános iskolában elővigyázatosságból hozták meg a döntést, miután koronavírusos eseteket tártak fel, de járványgóc nem alakult ki egyik helyen sem - közölték szerdán a francia egészségügyi hatóságok alig két nappal azután, hogy ismét kötelezővé tette a kormány a bejárást az iskolákba a július eleji tanévzárásig.
2020.06.17. 09:31

Digitális tanulságok: még középiskolában is fontos a szülő szerepe

Több száz tanár működik együtt a Telenor Hipersuli programjában, ez a közösség segített a távoktatás, digitális oktatás kihívásainak a teljesítésében is - mondta az InfoRádiónak Koren Balázs matematika tanár, a Hipersuli szakmai vezetője a tanév tapasztalatait összegezve.  
2020.06.16. 08:36

Sok ezer fiatalt érintő döntésről adott hírt Varga Mihály

Ötvenmilliárd forintból épülhetnek iskolák és iskolai sportlétesítmények Magyarországon a következő években. Erről írt alá kedvezményes hitelmegállapodást az Európa Tanács Fejlesztési Bankjával Varga Mihály pénzügyminiszter.
2020.06.12. 20:56

Egy ámokfutás árnyékában: kell-e őr a szlovák iskolákba?

Egész Szlovákiát megdöbbentette a ruttkai iskolában történt csütörtöki támadás, amely két halálos áldozatot és öt sebesültet követelt. A támadásban elhunyt igazgatóhelyettes emlékére sok százan gyújtottak gyertyát. Az eset kapcsán párbeszéd indult az iskolák biztonságának megerősítéséről. Egy megszólaltatott magyar iskolaigazgató biztonsági őröket alkalmazna, a szakpszichiáter szerint az ilyen intézkedés túlzó. 
2020.06.12. 16:58

Csendesen ér véget az idei különleges tanév

Nincs tömeg az iskolákban, a gyerekek három-négy százaléka vesz részt a személyes oktatáson, amióta újranyitottak az intézmények. A szakemberek szerint az óvodák szinte túl komolyan veszik a biztonsági intézkedéseket.
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018