INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 4. kedd
Dominika, Domonkos

győr

iskola

késelés

Rendőrautók a Győri Szakképzési Centrum Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma előtt 2019. december 5-én, miután az iskolában késelés történt. Sajtóinformációk szerint egy diák késelt meg egy tanárt.

Megdöbbentő részletek a győri iskolai késelésről, megszólalt a rendőrség

Infostart

A rendőrség emberölési kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást. Úgy tudni, egy gyengébb érdemjegy miatt támadt tanárnőjére a 17 éves diák.

A gypri iskola egyik diákja az atv.hu portálnak elmondta, hogy éppen dolgozatot írtak, amikor hatalmas sikoltás hallottak az alattuk lévő teremből, majd nagy hangzavar támadt. Ezután a folyosón rohanó lépteket hallottak, de nem tudták még akkor, hogy mi történt. Az osztály nagyon megijedt, az iskolarádióban bemondták, hogy senki ne hagyja el az osztálytermét, a diákok maradjanak a tanáraikkal. Végül 13 órakor mindenkit hazaengedtek.

A portálnak nyilatkozó diák azt is elmondta, hogy a megsebesített tanárnő matematikát és fizikát tanít. Az elkövető pedig egy tizedikes, aki jó tanuló.

Úgy tudják, hogy egy dolgozata most hármas lett, ezért támadt a tanárára.

A támadó diákot a diáktársai fékezték meg. Egy névtelenül nyilatkozó osztálytárs arról beszélt az M1-nek, hogy a 17 éves fiú egyszer csak odament a tanárnőhöz fizikaórán, mondván, mutatni akar valamit a füzetében, majd egy 12 centiméteres késsel többször megszúrta őt.

A pedagógus sikítva a földre esett, ekkor több diák felsegítette, kivezette a teremből, és amint lehetett, hívta a mentőket. A késelő beült a tanári székbe, és ott megvárta a rendőröket, „halál nyugodtan ült, és azt hajtogatta, hogy ebből majd tanul”.

A diák osztálytársai zárkózott és lobbanékony természetű fiúként jellemezték társukat, aki azt mondta nekik, azért szúrta le a nőt, mert nem szerette, ahogy tanított.

Tóth Gabriella, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője a Győri Szakképzési Centrum Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma épülete előtt elmondta, hogy elmondta, hogy egy 17 éves fiú késelt meg egy 51 éves tanárnőt. Oláh Attila, a győri Petz Aladár Megyei Oktatókórház orvosigazgatója arról számolt be, hogy a megszúrt tanárnő állapota stabil, nincs életveszélyben, megfigyelés alatt van.

Több késszúrás érte, egyebek mellett a hátán, de sérült az alkarja is, amelyet később műteni kell.

A portál úgy tudja, hogy pénteken már folytatódik a tanítás, de még nincs információ arról, hogy hogyan kezelik az esetet, és miképpen igyekeznek feldolgozni azt.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter telefonon kért tájékoztatást az áldozatot ellátó kórház főigazgató-főorvosától a pedagógus állapotáról. A minisztérium közölte, hogy minden szükséges segítséget és támogatást kész megadni a tanárnőnek és családjának, valamint az érintett szakképzési intézménynek.

A diákokat pszichológus segíti a történtek feldolgozásában. A tárca bízik abban, hogy az alapos rendőrségi vizsgálat mielőbb fényt derít a súlyos eset körülményeire, okaira - áll a közleményben.

Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018