eur:
396.51
usd:
354.08
bux:
74785.78
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

Háromszor tartóztatták le a neve miatt

Egymillió dolláros (178 millió forintos) kártérítést követel egy detroiti férfi, mert a neve és a születési dátuma is megegyezik egy elítélt bűnözőével, s emiatt háromszor tartóztatták le a rendőrök.

Az elmúlt 17 év során háromszor keverték össze a rendőrök az elítélttel Keith Lamont Johnsont. "Hiába mondtam el minden egyes alkalommal, hogy összekevernek valakivel, nem hallgattak rám, és a rácsok mögött kötöttem ki" - panaszkodott a 47 éves férfi, akinek a harmadik letartóztatás után elege lett.

Beperelte Detroitot, Woodhavent és Trentont, valamint Wayne és Macomb megyét és az érintett városok és megyék több hivatalnokát is. Összesen egymillió dolláros kártérítést követel.

A férfi februárban szerezte meg az igazolást a detroiti rendőrségtől, hogy nem azonos a másik Keith Johnsonnal - a papírt azóta mindig magánál tartja, ha kilép a lakásból.

A férfi egyébként soha nem találkozott névrokonával, aki okirat hamisítás miatt márciusban kezdte meg börtönbüntetése letöltését, és 2009 novembere előtt valószínűleg nem is szabadul.

Címlapról ajánljuk
Hetvenedik születésnapja alkalmából „megbocsátott” Angela Merkelnek Friedrich Merz

Hetvenedik születésnapja alkalmából „megbocsátott” Angela Merkelnek Friedrich Merz

Egy virágcsokorral igyekezett bizonyítani Friedrich Merz, hogy már nem neheztel Angale Merkelre. A korábbi, tizenhat évig regnáló kancellárt ugyanis a CDU jelenlegi elnöke, egyben kancellárjelöltje köszöntötte 70. születésnapja alkalmából. Igaz, a CDU székházában tartott ünnepség kissé megkésett, mivel az ünnepelt július 17-én töltötte be a kerek életévet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 22. 16:09
×
×
×
×