eur:
396.78
usd:
371.17
bux:
71013.43
2024. június 27. csütörtök László
Close up of businesswomans hands with pen, glasses, and calculator doing some financial calculations
Nyitókép: NoSystem images/Getty Images

Magyarország ellen is túlzottdeficit-eljárást javasol az Európai Bizottság - a nap hírei

Munkahelyi hőguta elleni megelőzési tervet szorgalmaz a Magyar Szakszervezeti Szövetség. Teljes támogatást ígért Oroszországnak az ukrajnai háborúhoz Kim Dzsong Un.

Hét tagállam, köztük Magyarország ellen is túlzottdeficit-eljárást javasol az Európai Bizottság. Az eljárások elindításáról az Európai Tanács dönthet. A brüsszeli testület szerint Magyarország esetében az államadósság és a deficit is túl magas. A 7 ország között Magyarország mellett Belgium, Franciaország, Olaszország, Málta, Lengyelország, valamint Szlovákia szerepel.

Az Európai Unió reformját szorgalmazta Bukarestben az olasz és a román államfő. Sergio Mattarella és Klaus Iohannis úgy vélte: szükség van a versenyképesség javítására, a brüsszeli döntéshozatal gyorsítására, a tagállamok szerepének erősítésére.

Jogerőssé vált a június 9-ei európai parlamenti választás eredménye. A Fidesz-KDNP-nek 11, a Tisza Pártnak 7, az MSZP-DK-Párbeszéd-Zöldek tömörülésnek 2, a Mi Hazánk Mozgalomnak 1 képviselője lesz az Európai Parlamentben.

Várhatóan Tarr Zoltán vezeti a Tisza Párt EP-delegációját - írja a 444.hu. Tarr Zoltán a portálnak elmondta: praktikus okokból lesz delegációvezető, hogy Magyar Péter továbbra is a pártépítésre, és mozgalomszervezésre koncentrálhasson.

Ismét megerősítette az Eximbank befektetésre ajánlott minősítését a Fitch Ratings. A hitelminősítés megegyezik a magyar állam besorolásával.

Csütörtöktől ismét drágulnak az üzemanyagok - írja a holtankoljak.hu. A benzin literenkénti ára 2, a gázolajé 6 forinttal nő. Ezzel a 95-ös benzin átlagára 602, a dízelé 620 forint lesz.

A Mercedes-Benz vezérigazgatójával tárgyalt Stuttgartban a magyar kormányfő. Orbán Viktor a találkozón beszélt a magyar uniós elnökség versenyképességgel és gazdaságfejlesztéssel kapcsolatos terveiről. Ugyanitt a külgazdasági miniszter bejelentette: Magyarország legnagyobb kapacitású autógyára jön létre a Mercedes beruházásaival. Szijjártó Péter elmondta, az elektromosautó-gyártás területén, Kecskeméten a Mercedes 8-9 ezer főre emeli a magyarországi munkavállalói számát.

Kétmilliárd forintnyi uniós forrással bővíti a Lendület Programot a Magyar Tudományos Akadémia. A Lendület-kutatócsoportok 5 éven át 35 kiváló külföldi vendégkutatót fogadhatnak egyenként legfeljebb 3 éves időtartamra.

Az euróövezetben csökkent, az unióban nőtt az építőipari termelés áprilisban. Az Eurostat szerint a legjobb adatok Magyarországról érkeztek. Az unióban 0,2 százalékkal nőtt az építőipari termelés. Éves viszonylatban Magyarországon mérték a legnagyobb növekedést, 15,6 százalékot.

Mától harmadfokú hőségriasztást rendelt el az ország egész területére az országos tisztifőorvos szombat éjfélig. A hőség miatt életbe lépett az úgynevezett vörös kód is, ami kötelezővé teszi valamennyi szociális intézmény számára a hajléktalan, vagy bajba jutott emberek befogadását.

Munkahelyi hőguta elleni megelőzési tervet szorgalmaz a Magyar Szakszervezeti Szövetség, szerintük hőség-protokollt kellene beépíteni a kollektív szerződésbe, vagyis extrém időjárás idején meg kell adni a munkavállalóknak a munkavégzés felfüggesztésének jogát anélkül, hogy ez bérkiesést jelentene.

Már tíz gyanúsítottja van az óbudai korrupciós ügynek – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség. A tegnapi összehangolt bűnügyi akció után újabb 5 embert gyanúsítottak meg minősített vesztegetés elkövetésével, közülük ketten őrizetben vannak. A gyanúsítottak között van az egyik III. kerületi alpolgármester, valamint egy önkormányzati cég vezetője.

Július elsejével, indoklás nélkül felmentette Bene Ildikó, országos kórházfőigazgató-helyettest Orbán Viktor miniszterelnök. A kormányfő Pintér Sándor belügyminiszter javaslatára döntött így.

Országszerte elkezdődött az aratás, az élénkülő kivitel miatt kiürültek a raktárak. Petőházi Tamás, a Gabonatermesztők Országos Szövetségének elnöke az Inforádióban elmondta: a szárazság kedvez a munkálatoknak, a termés átlagos lehet.

Teljes támogatást ígért Oroszországnak az ukrajnai háborúhoz Kim Dzsong Un észak-koreai vezető a Vlagyimir Putyinnal tartott egyeztetésén Phenjanban. Aláírták a két ország közötti átfogó stratégiai partnerségi megállapodást is. Vlagyimir Putyin azt mondta: a dokumentum kölcsönös katonai segítségnyújtásról, együttműködésről is rendelkezik.

Az ENSZ szerint Izrael nem fordított elegendő figyelmet a civil lakosság védelmére a Gázai övezetben. Arra hívták fel a figyelmet, hogy az izraeli légicsapásoknál megszegték azt az előírást, hogy el lehessen kerülni vagy legalább a minimálisra lehessen szorítani azt, hogy civileknek is bántódása essen.

Olaszországban megszavazta a tartományi autonómia bővítéséről szóló törvényt a parlament. Ez azt jelenti, hogy az egyes tartományok majdnem önállóan rendelkezhetnek egészségügyi, oktatási, környezetvédelmi és energiapolitika kérdésekben.

Tűzvész tombol Athén határában. A lángokat a heves széllökések is erősítik. Két települést kiürítettek a hatóságok, amelyek a forgalmat is felfüggesztették a főváros és a tőle 30 kilométerre délre fekvő Koropi között.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kiesett a magyar labdarúgó-válogatott
táblázat

Kiesett a magyar labdarúgó-válogatott

A magyar labdarúgó-válogatott szerdán kiesett a németországi Európa-bajnokságon, mivel a csoportkör végén a harmadikok tabelláján a nyolcaddöntőről éppen lemaradó ötödik helyen zárt.

A magyar menekültpolitika mintaként szolgál Ausztria számára a legesélyesebb kancellárjelölt szerint

Követendő példaként, mintaként említette Magyarország menekültpolitikáját Ausztria számára az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke, Herbert Kickl. A radikális jobboldali párt három hónappal az osztrák parlamenti választások előtt jelentős fölénnyel vezeti pártok népszerűségi listáját.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×