eur:
396.71
usd:
371.44
bux:
71013.43
2024. június 27. csütörtök László
Szavazó az önkormányzati, európai parlamenti (EP-) és nemzetiségi választásokon a XII. kerületi Hegyvidéki Mesevár Óvodában kialakított 43. számú szavazókörben 2024. június 9-én.
Nyitókép: MTI/Hegedüs Róbert

Egy elutasító határozat nyomán jogerőssé vált az EP-választás eredménye

Jogerőssé vált a június 9-ei európai parlamenti választás eredménye, miután a Kúria elutasította a Nemzeti Választási Bizottság eredményt megállapító döntése ellen benyújtott felülvizsgálati kérelmet.

Az NVB múlt héten pénteken a 10 119 magyarországi szavazóköri jegyzőkönyv, a külképviseleti szavazásról kiállított jegyzőkönyv és a levélszavazás eredményéről kiállított jegyzőkönyv alapján állapította meg az EP-választás jogi végeredményét.

Az NVB határozata ellen hétfőn - a jogorvoslatra nyitva álló határidőn belül - a Mindenki Magyarországa Néppárt nyújtott be felülvizsgálati kérelmet, amelyet a Kúria szerdán érdemi vizsgálat nélkül elutasított. Ezzel az NVB-nek az EP-választás eredményét megállapító határozata jogerőssé vált.

Az NVB várhatóan még a héten elfogadja a választás eredményéről szóló közleményét, amelyet a Magyar Közlönyben közzé kell tennie.

Az EP magyar képviselői hétfőn veszik át megbízólevelüket az Országgyűlés Hivatalában.

Címlapról ajánljuk
Kiesett a magyar labdarúgó-válogatott
táblázat

Kiesett a magyar labdarúgó-válogatott

A magyar labdarúgó-válogatott szerdán kiesett a németországi Európa-bajnokságon, mivel a csoportkör végén a harmadikok tabelláján a nyolcaddöntőről éppen lemaradó ötödik helyen zárt.

A magyar menekültpolitika mintaként szolgál Ausztria számára a legesélyesebb kancellárjelölt szerint

Követendő példaként, mintaként említette Magyarország menekültpolitikáját Ausztria számára az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke, Herbert Kickl. A radikális jobboldali párt három hónappal az osztrák parlamenti választások előtt jelentős fölénnyel vezeti pártok népszerűségi listáját.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×