eur:
391.07
usd:
366.54
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Deutsch Tamás, a SOSZ elnöke beszédet mond a Sportegyesületek Országos Szövetségének (SOSZ) hagyományos jótékonysági bálján a Testnevelési Egyetemen 2023. február 17-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Deutsch Tamás: egy szuverenista EP-frakció a részes politikai erők bölcsességén, hajlandóságán múlik

A Fidesz-KDNP új összetételű EP-listáján szereplő jelölteknek képviselőként a magyar nemzeti szuverenitás megvédése lesz a feladata - erről beszélt az InfoRádióban Deutsch Tamás listavezető, EP-képviselő.

Mint az Infostart is hírül adta csütörtökön, megújult a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőjelölt-listája.

"Az előttünk álló európai parlamenti ciklus a legnehezebb európai parlamenti ciklus lesz 2004, hazánk európai uniós tagságának a kezdete óta" - fogalmazott az InfoRádió megkeresésére Deutsch Tamás EP-képviselő, a lista vezetője. "Már jól láthatók annak a jelei, hogy minden korábbinál durvább, erősebb, nagyobb intenzitású támadások fogják érni a magyar nemzeti szuverenitást. Tehát azt kellett végiggondolni, hogyan lehet egy olyan, választáson győztes csapatot összeállítani, amely győztes csapat aztán ezzel a feladattal, nyugodtan mondhatom, ezzel a szabadságküzdelemmel sikeresen tud majd megbirkózni."

Gál Kinga és Gyürk András már 2004 óta az Európai Parlament tagja, magyar képviselője, ők továbbra is szerepelnek a listán, Hölvényi György személyében pedig - mint Deutsch Tamás fogalmazott - a KDNP "kipróbált, rutinos, kiváló teljesítményt nyújtó" képviselője szerepel a lista ötödik helyén.

Hangsúlyozta, a Fidesz és a KDNP listája továbbra is "nemzeti lista", így vajdasági és kárpátaljai magyar politikus is - a számítások szerint - "bejutó helyen" szerepel rajta, mindketten nők (Vicsek Annamária, Ferenc Viktória).

"Megtisztelő számunkra, hogy Szekeres Pál személyében egy olyan nagyszerű sportember, kiváló, az esélyegyenlőség kérdéseivel foglalkozó szakember csatlakozik a csapatunkhoz, aki óriási erősítést jelent majd, és fontos azt is megemlíteni, hogy Győrffy Balázs személyében a magyar gazdák határozott és kemény érdekképviselője jelenik meg" - említette a parasportlegenda és az agrárkamarai elnök szerepvállalásával kapcsolatban.

Deutsch Tamás szerint Európa egyik legkomolyabb problémája, hogy a "méregzöld ideológiai háttérből táplálkozó" Green Deal hadüzenetet jelent az európai gazdákkal, agrárgazdasággal szemben.

"Nyugat-Európa-szerte fellázadtak a gazdák. Az európai élelmiszer-biztonságot veszélyeztető brüsszeli támadásokkal szemben a gazdák érdekeinek a megvédése az egyik legfontosabb feladat lesz" - ecsetelte.

Elmondta még, Petri Bernadett, illetve Bólya Boglárka személyében két olyan képviselőjelölt csatlakozik a csapathoz, akiknek nagyon komoly brüsszeli tapasztalataik vannak, szakértőként, tanácsadóként külön-külön is évtizednél hosszabb időn keresztül segítették a Fidesz és a KDNP európai parlamenti delegációjának a munkáját.

Mint ismert, a Fidesz-KDNP-nek jelenleg 13 mandátuma van a lehetséges 21-ből. Hogy mennyivel lenne elégedett a pártcsalád a június 9-ei választás folyományaként, arról azt mondta: a legfontosabb a győzelem.

"Mindig elmondom, elsősorban a Fidesz támogatóinak, hogy nem szabad hátradőlni. Ugyan

2004-ben, 2009-ben, 2014-ben és 2019-ben, tehát mind a négy alkalommal, amikor Magyarországon európai parlamenti választás volt, akkor a Fidesz és a KDNP listája nyert.

Hol nagyon, hol nagyon-nagyon, hogy hihetetlen nagy fölénnyel. Meg akarjuk nyerni a választást azért, mert a magyar szuverenitással leselkedő veszélyekkel szembeni védelem, ezeknek a veszélyeknek az elhárítása a magyar polgárok szempontjából csak a Fidesz és a KDNP képviselőitől várható. A magunk mögött hagyott nem csupán öt évben, de az azt megelőző években is minden olyan európai parlamenti döntést, amelyik szembement a magyar nemzeti érdekekkel, a dollárbaloldal európai parlamenti képviselői kivétel nélkül támogatták. Nyilvánvalóan így lesz ez a jövőben is" - vélekedett Deutsch Tamás.

Szerinte elfogadhatatlan a háborúpárti álláspont is, ami Brüsszelt, a brüsszeli bürokráciát jellemzi, és "véget kell vetni az illegális migrációt menedzselni akaró politikának", ezzel szemben az illegális migrációra nemet kell mondani Brüsszelben is. Elfogadhatatlannak nevezte továbbá "a Brüsszelből kiinduló genderideológiai őrületet" is, amely támadást jelent mindegyik európai uniós tagország szuverenitásával szemben.

Úgy látja, az európai fordulatra az esély "soha nem volt akkora, mint most".

"Ennek az esélynek a valóra váltásához két dolog kell. Egy: mindenki végezze el a saját országában a házi feladatot, a jó választási szereplésre vonatkozó esélyt váltsuk valóra. Nekünk, a Fidesznek és a KDNP-nek meg kell nyernünk itthon a választást, és más szuverenista, jobboldali, konzervatív partnereinknek is jól kell szerepelniük a saját országukban. És ha ez bekövetkezik, akkor egy olyan, a lehető legszélesebb körű jobboldali, szuverenista, konzervatív erőknek

az Európai Parlamenten belüli együttműködését kell kialakítani, ami aztán ahhoz vezet, hogy akár a legnagyobb létszámú politikai frakció jön létre a parlamentben;

de ha nem is a legnagyobb létszámú, de az eddigieknél nagyobb létszámú politikai frakció" - fogalmazta meg várakozásait.

Szerinte egy ilyen szuverenista frakció létrejötte "a részes politikai pártok, szervezetek bölcsességén, együttműködési készségén múlik", ennek a változásnak szeretne a részese lenni a Fidesz-KDNP.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×