eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Horváth Csaba, a fővárosi MSZP-frakció vezetője, Zugló polgármestere nyilatkozik a sajtónak a Fővárosi Közgyűlés rendkívüli, a koronavírus-járvány elleni védekezés erősítéséért összehívott ülése előtt a Városházán 2020. szeptember 14-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Horváth Csaba nyilvánosságra hozta vallomását – szembesítést kér vádlójával

Minden vádat tagad a pár hete kirobbant parkolási ügyben a zuglói polgármester, aki nyilvános vallomásban cáfolja az érintettségét. Az ügy kulcsszereplője több szocialista politikust is megvádolt, akik tagadják az elhangzottakat.

A zuglói polgármester nyilvános vallomást tett közzé, amelyben – mint fogalmazott – tételesen cáfolja az őt ért vádakat. Horváth Csaba érdeklődésünkre azt mondta, nem követte el a sajtóban megjelent korrupciós bűncselekményeket és nem fogadott el kenőpénzt a XIV. kerületi parkolási rendszer kialakítása érdekében.

Nyilvánosságra hozott írásbeli vallomása azokat a cáfolatokat tartalmazza az őt ért hamis vallomással összefüggésben, ami szerinte semmilyen módon nem lett alátámasztva, és senki semmilyen módon nem próbált meggyőződni arról, hogy annak bármelyik részlete is akár igaz lenne. Ugyanakkor az ügyészség az eltelt több mint két hétben sem tudott felmutatni semmit ennek alátámasztására – tette hozzá.

Horváth Csaba jelezte, hogy

kész az ügy fővádlottjával való szembesítésre is,

ismételten leszögezve, hogy soha semmilyen körülmények között nem kért, nem kapott pénz Fuzik Zsolttól, sem mástól, és semmilyen törvénytelen eljárásban nem vett részt. Mindezeket tisztázandó, határozottan azt kéri az ügyészségtől, hogy haladéktalanul szembesítsék Fuzik Zsolttal, hogy "ne egy hazug állítás maradjon fent a levegőben egészen április 3-ig".

Ahogy arról korábban az Infostart is beszámolt, a zuglói parkolási rendszer létrehozásban érintett SIS Parking Kft. vezetője, Fuzik Zsolt Horváth Csaba mellett több szocialista politikusra, így Baja Ferencre, az MSZP pártalapítványának, a Táncsics Alapítvány kuratóriumi elnökére, Molnár Zsolt országgyűlési képviselőre, az MSZP pártigazgatójára, és egy másik szocialista parlamenti képviselőre, Tóth Csabára is terhelő vallomást tett – a Magyar Nemzet által megszerzett nyomozati iratok szerint –, azt állítva, hogy mindannyiuk számára jelentősebb összegű kenőpénzt adott át.

A lap úgy tudja, hogy a költségvetési csalással gyanúsított férfi, aki 2021 őszén vádalkut kötött a nyomozókkal, mindenkitől azt remélte, hogy az általa vezetett, a parkolási rendszerekben érintett cég zavartalanul működhet a XIV. kerületben. A gyanúba kevert politikusok egyhangúlag tagadják a vádakat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×