eur:
394.46
usd:
370.24
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt és Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője sajtótájékoztatót tart 2019. szeptember 20-án Közvetlen uniós forrást az önkormányzatoknak! - Zuglóban már megcsináltuk címmel egy zuglói foghíjtelken, ahol uniós forrásokból fognak felépíteni egy házat szociális bérlakások számára.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Karácsony Gergely szerint Gyurcsány Ferenc SMS-ben szokta megzsarolni

Egyre élesebb hangnemben folytatódik Dobrev Klára és Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelöltek párharca az előválasztás második fordulójában. Gyurcsány Ferenc azonnal reagált.

„A másik oldalon viszont visszataszítónak tartom azt a módszert, hogy megkeresik a Mindenki Magyarországa Mozgalom tagjait és alapítóit, és megpróbálják rávenni őket, hogy velem szemben kritikus nyilatkozatokat tegyenek. Hasonlóan visszataszító ez nekem, mint amikor azzal próbálnak polgármestereket rávenni Dobrev Klára támogatására, hogy megzsarolják őket, hogy a közgyűlésben majd a DK-frakció megbuktatja a polgármestert, ha nem teszik” – mondta Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltje a 444.hu-n szerdán megjelent interjúban.

Arra a kérdésre, hogy van-e konkrét tudomása zsarolásról, azt felelte: „kérdezzék meg Karácsony Gergelyt, hogy ismeri-e ezt a zsarolási technikát. Mondhatnék még rajta kívül legalább három nevet hirtelen, csak nem akarom az engedélyük nélkül megtenni. És természetesen igen, konkrét tudomásom van az említett helyzetről is.”

A hódmezővásárhelyi politikus szavai után a zsarolásról a Magyar Hang megkérdezte Karácsony Gergelyt is.

„Hosszú azoknak a politikusnak a listája, akik megpróbáltak megzsarolni, rajta van Gyurcsány Ferenc is”

– mondta a főpolgármester. Hozzátette: a DK elnöke ezt általában SMS-ben szokta megtenni. Konkrét esetre nem nevezett meg példát. Vannak a listán más politikusok is, akik kevésbé vannak a reflektorfényben, de az érintettekre sem kívánt példát említeni.

"Ezennel felhatalmazom főpolgármester urat, hogy hozza nyilvánosságra az SMS-eket, melyeket velem váltott, és amelyekben én megzsaroltam őt" - reagált Karácsony Gergely kijelentésére Gyurcsány Ferenc.

Márki-Zay Péter arról is beszélt az interjúban, hogy Gyurcsány Ferenc vétózta meg, hogy a civilek képviseletében ott lehessen az ellenzék hatpárti egyeztetésein.

A DK elnöke közösségi oldalán ezt a kijelentést is cáfolta. Azt írta, hogy senki sem akarta bevonni az MMM-et az együttműködésbe, mert az nem párt.

„Fekete-Győr András előterjesztésére a közös döntés az volt, hogy megbízottaink rendszeresen találkoznak veled és egyeztetnek. Ez így is történt. Az ezt követő, még októberben lezajlott első találkozótok jegyzőkönyve is itt van. Aszerint te fel se vetetted, hogy csatlakozni kívántok a hatpárti egyeztetéshez. Az ellenzék közös programjának lehetséges elemeiről tárgyaltatok” – írta a volt kormányfő, hazugsággal vádolva a hódmezővásárhelyi polgármestert.

Márki-Zay Péter azt is állította, hogy a Fidesz is a DK-s Dobrev Klára mellett kampányol az előválasztáson. Azt mondta, míg róla és Karácsony Gergelyről kritikus anyagok jelentek meg, addig a DK-s jelöltet kimondottan dicsérték a közmédiában.

Dobrev Klára szerint ugyanakkor Márki-Zay Péter nem az országgal foglalkozik, és a kormány helyett az ellenzéki összefogás támadja.

„Nem fogom engedni, hogy azt, amit az ellenzéki pártok és támogatóik létrehoztak az elmúlt két évben, azt pusztán valaki a saját egója miatt tönkretegye.”

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×