eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Karácsony Gergely főpolgármester beszédet mond a pesti fonódó villamosvonal első elemének átadásán a Haller utca és a Soroksári út kereszteződésénél 2020. november 6-án. A Haller delta projekt során új vágánypár létesült a Haller utca és a Soroksári út között észak-pesti irányba, így kapcsolat jött létre a Haller utca felől a 2-es villamos belvárosi szakasza felé.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Karácsony Gergely ismét visszakozott: már nem zsarolásról, hanem beszólogatásról beszél

A zsarolónak nevezett üzenetekben nem olyan dolgokról van szó, amelyek miatt bírósághoz kell fordulni - mondta a főpolgármester.

Karácsony Gergely szerdán arról beszélt, hogy hosszú azoknak a politikusoknak a listája, akik megpróbálták megzsarolni, Gyurcsány Ferenc SMS-ben szokta ezt megtenni általában. A DK elnöke erre reagálva felhatalmazta őt, hogy hozza nyilvánosságra az üzeneteket, de ezt a főpolgármester nem akarta megtenni.

Csütörtök délután egy budapesti rendezvényen a főpolgármestert az InfoRádió kérdezte az SMS-ek tartalmáról és arról is, hogy mikor hozza őket nyilvánosságra, ahogy azt Gyurcsány Ferenc a DK elnöke javasolta.

"Én azt gondolom hogy eléggé eldurvult ez a kampány,

nem szeretnék olajat önteni a tűzre, azzal hogy ezeket nyilvánosságra hozom.

Túl szeretnék ezen lépni" - mondta a kérdésre.

Csütörtök este Karácsony Gergely az ATV műsorában már azt mondta, amikor zsarolásról beszélünk, az ebben az esetben egy politikai játszma része, nem büntetőjogi kategória. „Nem úgy működöm, ha valaki mond valamit, ami nekem nem tetszik, elkezdek fenyegetőzni” – mondta, hozzátéve:

az SMS-eket olyan fenyegetőzésnek nevezi, amikből aztán „nem lett semmi”.

Határozottan jelezte, hogy nem zsarolták. A miniszterelnök-jelölti küzdelemtől visszalépett Karácsony Gergely szerint ezek politikai játszmák, „beszólogatások”, és az üzenetekben sem olyan dolgokról van szó, amik miatt bíróságra kellene menni. Nagy baj lenne, ha most ezekkel az SMS-ekkel kellene szórakoztatni egymást - tette hozzá.

Az elmúlt időszak vitáiról azt mondta, hogy ez most egy „turbulens időszak”, ha ez lecseng, utána szövetségesei maradnak egymásnak az ellenzéki politikusok.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×