INFORÁDIÓ
2022. július 1. péntek
Annamária, Tihamér

márki-zay péter

előválasztás

ellenzéki előválasztás

gyurcsány ferenc

Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere a 2.0 Mi vagyunk a többség - újabb tüntetés a demokráciáért! címmel meghirdetett demonstráción Budapesten, a Szabad sajtó útnál felállított színpadon 2018. április 21-én.

Márky-Zay Péter: Gyurcsány Ferenc vétózta meg a részvételemet

Infostart

A civil miniszterelnök-jelölt terjedelmes interjút adott a Dobrev Klárával folytatott előválasztási küzdelemről, és felidézte "kiesését" az előzetes egyeztetési folyamatból.

Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt interjút adott a 444-nek, amelyben elmondta:

"Hiába voltam kezdeményezője 2020-ban az összefogásról szóló tárgyalásoknak, részese ezeknek már nem lehettem. Méghozzá Gyurcsány Ferenc miatt, ő vétózta meg, hogy a civilek képviseletében ott lehessek a hatpárti egyeztetéseken.

Természetesen több kedves pártelnök barátom révén folyamatosan követtem a történteket, de mivel sem én, sem az MMM nem volt részese ezeknek az egyeztetéseknek,

ezért az ott hozott eddigi szabályokkal sem mind vagyok tisztában."

Hozzátette, nagyon eldurvult az előválasztási kampány, de ebben ő nem érzi a saját felelősségét, az sokkal inkább a DK-é.

"Szerintem nem elfogadható, hogy egymás személyét, családját, lejáratókampány céltáblájává teszik a közösségi médiában, az egyik fél szervezett kommentelői. Szerintem nem elfogadható, hogy az egyik fél kampányrendezvényén az egyik előénekes, a párt egyik jeles tagja, a másik személyének a lejáratásával foglalkozik, és hosszasan csak erről szónokol. Mi soha nem fordulunk ilyen eszközökhöz."

A beszélgetés során elmondta, tud olyan polgármesterről, akinek testületében a DK-s képviselők azzal zsarolják a település-vezetőt, hogy elveszíti közgyűlési többségét, ha nem támogatja Dobrev Klára miniszterelnök-jelölti kampányát.

A hódmezővásárhelyi polgármester úgy érzi, Karácsony Gergely maga kilépett a pártok árnyékából, ezt pedig hőstettnek nevezte.

Kijelentette, kampányának irányáról maga dönt, nincs "egy olyan személy", akire mindig hallgat.

Úgy érzi, megérdemli az ellenzéki pártok támogatását, mert "segített annyit nekik", hogy ez alapot adjon erre; az elmúlt évek hat miniszterelnök-jelöltje támogatására pedig büszke.

"A DK-s jelöltek mellett is kampányoltam, most az előválasztáson is, legalább egy tucatnyi jelöltjüknek adtam támogató nyilatkozatot" – mondta Márki-Zay Péter.

A Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke szerda délelőtt videót is közzétett legfontosabb üzeneteiről, beszél benne többek között a "tiszták összefogásáról".

Nyitókép: Szigetváry Zsolt
A címlapról ajánljuk

Elhunyt Schlecht Csaba

A Simicska Lajoshoz kötődő korábbi gazdasági cégbirodalom fontos emberét, országos sajtóorgánumok...
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018