eur:
392.92
usd:
365.8
bux:
66608.06
2024. április 26. péntek Ervin
Raquel Queiros, Maria Joao és Idalina Ramos egészségügyi dolgozók (b-j) az őket ábrázoló portrék előtt, a portugáliai Portóban 2020. június 19-én. A VHILS művésznéven alkotó Alexandre Farto graffitikészítő tíz egészségügyi dolgozó portréját festette meg a Sao Joao Kórház falára, az irántuk érzett tisztelete és hálája jeléül, amiért erejüket megfeszítve gyógyítják a koronavírus-járvány betegeit.
Nyitókép: MTI/EPA/LUSA/José Coelho

A koronavírus-járvány összes szombati híre egy helyen

Csehországban ismét magasabb volt a napi új fertőzések száma, Kínában 27, itthon öt új esetet regisztráltak és új operatív törzs alakul.

2020.06.20. 19:58

Újabb gócpontok és újabb lazító intézkedése Franciaországban

A kormány szerint a járványmutatók összességében jó irányban haladnak, de az óvatosság az egész országban érvényes marad.

2020.06.20. 19:22

Súlyos kritikát kapott a brit távoktatási rendszer

Szinte semmit nem tanult a karantén alatt több millió angliai iskolás – ezt állítja két tanulmány, amelyek szerint különösen az állami iskolákban vallott kudarcot a távoktatás.

2020.06.20. 18:03

Enyhülnek a francia szabályok, július 10-től ötezer néző lehet a sporteseményeken

A francia kormány enyhített a koronavírus-járvány miatti szigorításokon, így július 10-től maximum ötezer néző részt vehet a sporteseményeken. A hatóságok júliusban ismét megvizsgálják a pandémiahelyzetet, ekkor dönthetnek a további könnyítő intézkedésekről. Mindez azt jelenti, hogy a francia labdarúgó kupadöntő július végére tervezett fináléjára, illetve a labdarúgó-bajnokság új idényének augusztus 22-re tervezett rajtján már lehetnek szurkolók, ahogyan a tenisz legendás versenyént, a szeptember végére halasztott Roland Garrost is nézők előtt rendezhetik meg.

2020.06.20. 17:04

Ideiglenesen leállították a tömegközlekedést Biskekben és környékén a hatóságok

Azután döntöttek az intézkedésről, hogy a kirgiz fővárosban, Biskekben és környékén emelkedett a koronavírusos fertőzöttek száma. Az operatív törzs döntése értelmében szombaton délután és vasárnap egész nap leállítják a tömegközlekedést Biskekben. Hasonlóképpen korlátozzák a távolsági közlekedést. A korlátozás nem terjed ki a taxik, a magánautók és a teherautók közlekedésére. A 6,5 milliós lakosságú közép-ázsiai országban az elmúlt napban, a korábbiakhoz képest jelentős mértékben, 192-vel megemelkedett a vírusfertőzéses esetek száma. Egy hét alatt mintegy hatszázzal. A járvány márciusi megjelenése óta 2981 esetet regisztráltak. A hét elején az egészségügyi tárca közölte, hogy a kórházakban jelenleg 498 embert kezelnek. A kór az ország mind a hét tartományában, valamint a fővárosban van jelen. Eddig 35 ember halt meg a vírus okozta betegségben.

2020.06.20. 16:59

Koronavírus - Kiugróan sok az új beteg Ukrajnában

Szombatra egy nap alatt 841 új esettel nőtt az azonosított fertőzöttek száma és velük együtt elérte a 35 825-öt. Az elhunytak száma újabb 9 halálos áldozattal 994-re emelkedett, miközben a gyógyultaké 373-mal 16 406-ra.

2020.06.20. 14:07

Újabb négy évig Kulcsár Krisztián a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke

A tisztséget 2017 májusa óta betöltő sportvezető - aki egyedüli jelölt volt - a tagságtól 103 támogató szavazatot kapott, hárman pedig nemmel voksoltak a MOB szombati tisztújító közgyűlésén.

2020.06.20. 12:51

Kínában 27 újabb fertőzéses esetet regisztráltak

Huszonegy eset a pekingi Hszinfadi nevű nagybani piachoz, a múlt szombaton kialakult gócponthoz köthető. Egy esetet Hopej tartományban regisztráltak. Három másik, külföldről behurcolt fertőzést Kuangtung (Kanton) tartományban, egyet pedig Sanghajban jegyeztek. Pekingben már kétszáz esetet regisztráltak azóta, hogy a múlt szombaton a főváros délnyugati részében fekvő nagybani piacon a járvány gócpontjára bukkantak.

Pénteken leállították az összes, a fővárosból vidékre tartó távolsági buszjáratot, ezzel egy időben több száz belföldi légijáratot is töröltek.

Egyben megtiltottak minden olyan utazást, amely nem feltétlenül szükséges. Azoknak, akik sürgősen el akarják hagyni Pekinget, legfeljebb hétnapos negatív koronavírus teszteredményt kell bemutatniuk. Zárva tartanak a fővárosi iskolák és egyetemek. A hatóságok felszólították a lakóközösségeket, hogy felügyeljék és ellenőrizzék a lakók mozgását. A 21 millió lakosú kínai fővárosban a hét végén azonosították a Hszinfadi nevű nagybani piachoz köthető gócot. A Peking délnyugati részén található, 107 hektáros piac a főváros mellett több észak-kínai tartományt is ellát élelmiszerrel. A fertőzések felfedezése után a piacot bezárták, és széles körű tesztelést végeztek a piachoz vagy az ott jártakhoz köthető emberek körében.

2020.06.20. 12:45

Karanténsztorik: "vegyen fel melltartót, különben nem tudunk az üzletről beszélgetni"

Plusz kilókkal gyarapodtunk a karantén időszakában, többet gondoltunk a szexre, úrrá lett rajtunk az utazási vágy, illetve kínos pillanatokat is okozott a home office. "Tájkép" - karantén után.

2020.06.20. 10:54

A fertőzöttek száma a világban meghaladta a 8,6 milliót, és több mint 459 ezren meghaltak

Csak Brazíliában átlépte az egymilliót a fertőzöttek száma.

2020.06.20. 10:54

Öttel nőtt a fertőzöttek száma, elhunyt két beteg Magyarországon

Az öt újabb beteggel 4086-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma, 3944-en vannak hatósági házi karanténban, a mintavételek száma 253 100.

2020.06.20. 10:54

Jakab Ferenc virológus: négyszáz szert tesztelünk egyszerre Pécsen

A víruskutató akciócsoport vezetője az InfoRádióban egyértelművé tette: a dexametazon egyelőre csak annyira tekinthető csodaszernek, mint a favipiravir vagy a remdesivir.

2020.06.20. 10:54

Visszatérnek a filmsztárok Budapestre

Folytatódik a Dűne forgatása a nyáron.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Ugrik az OTP részvénye

Ugrik az OTP részvénye

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×