eur:
393.41
usd:
367.54
bux:
67190.87
2024. április 26. péntek Ervin
Pisa, 2020. május 30.Villámcsődülettel ünneplik meg az emberek 2020. május 30-án, hogy a koronavírus-járvány miatti bezárás után újranyílik a pisai ferde torony.
Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Fabio Muzzi

Percről-percre: a koronavírus-járvány hírei vasárnap

Miközben Magyarországon két és fél hónapja nem közölt annyira alacsony új igazolt fertőzött számot a hatóság, mint vasárnap, Brazíliában a járvány teljes elszabadulásáról árulkodik a 33 ezernél több új beteg. A globális betegszámot pedig eltérően tartja számon a Johns Hopkins Egyetem és a WHO.

2020.05.31. 20:35

Nógrádi György: megerősödve került ki a német kormány a koronavírus-válságból

Megerősödve került ki a koronavírus-válságból az Európai Unió soros elnökségét július elsejétől betöltő Németország - mondta Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában.

2020.05.31. 19:30

Az állami karanténba küldöttek harmada panaszkodik

Szlovákok tucatjai fordultak panasszal az alkotmánybírósághoz az állami karanténközpontokban tapasztalt bánásmód miatt. Egyikük például arra panaszkodott, hogy még csak ivóvizet sem kapott a karanténközpontban. Védőügyvédje szerint csoportos keresettel sikerrel járhatnak, az alkotmányjogász szerint azonban veszélyhelyzetben az államnak joga van korlátozni az alapvető emberi jogokat.

2020.05.31. 19:18

A spanyol kormány hatodszorra is meghosszabbítaná a járvány miatti szükségállapotot

A spanyol kormány hatodszorra és ezúttal utoljára kezdeményezi a parlamentnél a koronavírus-járvány miatt bevezetett szükségállapot meghosszabbítását - jelentette be Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök Madridban tartott vasárnapi sajtótájékoztatóján.

2020.05.31. 18:31

Szlávik: enyhébbnek tűnik a járvány ott, ahol már évtizedek óta bevezették a BCG-oltást

Azokban az országokban, ahol a BCG-oltást már évtizedekkel ezelőtt kötelezővé tették, enyhébbnek tűnik a koronavírus-járvány lefolyása - mondta a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának főorvosa az M1 aktuális csatornán vasárnap.

2020.05.31. 17:16

Kezd visszatérni az autóvásárlási kedv

A vírushelyzet enyhülésével visszatérnek a vevők a használtautó-piacra, a keresések száma most már a veszélyhelyzet előtti szintet közelíti - mondta az InfoRádiónak Horváth László, a Jóautók.hu szakértője.

2020.05.31. 17:07

Koronavírus-járvány - Messi drámai nyilatkozatot tett

A koronavírus-járványt követően az élet más területeihez hasonlóan a labdarúgás sem lesz ugyanolyan az FC Barcelona argentin labdarúgója, Lionel Messi szerint.

2020.05.31. 17:05

Koronavírus - Szlovéniában harmadik napja nincs új fertőzött

Szlovéniában harmadik napja nem regisztráltak új koronavírus-fertőzöttet, és ötödik napja senki sem hunyt el a Covid-19 betegség következtében - derült ki a válságkabinet vasárnapi sajtótájékoztatóján.

2020.05.31. 14:44

Koronavírus - fordulat a mintaállamban: újra iskolákat zártak be

Újabb fertőzőgócok alakultak ki, ezért alig néhány nappal a lazítás után újra több száz iskolát voltak kénytelenek bezáratni a dél-koreai hatóságok.

2020.05.31. 14:27

Vírusnyomok a magyar szennyvízben

Már Magyarországon is kimutatták a szennyvízben a koronavírus jelenlétét, ez veszélyt nem jelent, az előrejelzést viszont segítheti - mondta az InfoRádiónak Varga Márta, a Nemzeti Népegészségügyi Központ vízhigiénés szakértője.

2020.05.31. 13:49

Megugró munkanélküliség várható a régió országaiban

A fizetéscsökkenés mellett az elbocsátásokkal is sok munkaadó élt a járvány miatt. Az Erste Bank szakértői az országonként eltérő adatfelvételi módszerek, jogszabályok, állami támogatási programok okozta statisztikai torzítások ellenére is két számjegyű munkanélküliségi rátát várnak a régió országaiban, Magyarországon pedig 7 százalékosat.

2020.05.31. 12:54

Költségvetés: a járvány elleni védekezés és a gazdaságvédelem kap elsőbbséget 2021-ben

A kormány átcsoportosította az erőforrásokat, a járvány elleni védekezés és a gazdaságvédelem kap elsőbbséget 2021-ben - jelentette ki a pénzügyminiszter a jövő évi költségvetésről a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

2020.05.31. 09:44

Vasárnap – online kulturális programajánló a karantén idejére

Koncertek, online élő közvetítések, letölthető felvételek, hangoskönyvek és InfoRádió-interjúk – itt a vasárnapi kínálat unalom és depresszió ellen.

2020.05.31. 09:44

Kilenc újabb fertőzött Magyarországon

3876 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 2 idős, krónikus beteg

2020.05.31. 09:44

Pályán a Fradi és a Dortmund - sport a tévében

Folytatódik az OTP Bank Liga és a Bundesliga is, na meg persze a darts.

2020.05.31. 09:44

Itt a hír, amire a tengerpartra vágyók vártak

Közleményben jelentett be a az utazási irodák szövetsége.

2020.05.31. 09:44

Koronavírus - Rekordszámú új fertőzöttet regisztráltak az utóbbi 24 órában Brazíliában

Rekordszámú új fertőzöttet regisztráltak Brazíliában szombatra: egy nap alatt 33 274-gyel több ember lett bizonyítottan koronavírusos az országban.

2020.05.31. 09:44

Pünkösdi menetrend: ünnepi misék, istentiszteletek vasárnap

Pünkösd alkalmából szentmiséket, istentiszteleteket tartanak országszerte. A katolikus, a református és az evangélikus egyházi vezetők vasárnap ünnepi liturgia keretében emlékeznek meg a Szentlélek eljöveteléről. A koronavírus-járvány miatt a szertartásokon biztonsági előírások betartásával vehetnek részt a hívek.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×