INFORÁDIÓ 
2020. július 7. kedd
Apollónia

koronavírus

dél-korea

lazítás

szigorítás

karantén

járványvédelem

Az új típusú koronavírus terjedése miatt védőruhába öltözött dél-koreai orvosok érkeznek munkába a tegui Tong Szan kórházban 2020. március 24-én. Dél-Koreában 9037 koronavírussal fertőzött személyt tartanak nyilván, a halálesetek száma 120-ra nőtt.

Koronavírus - fordulat a mintaállamban: újra iskolákat zártak be

Infostart

Újabb fertőzőgócok alakultak ki, ezért alig néhány nappal a lazítás után újra több száz iskolát voltak kénytelenek bezáratni a dél-koreai hatóságok.

Gyorsan visszakozni kényszerült a koronavírus-járvány elleni védekezés egyik mintaállamának számító Dél-korea az óvatos nyitásból, miután az enyhítések nyomán több újabb fertőzésgóc is kialakult az országban, elsősorban a főváros szórakozónegyedében. És ugyan még napokkal ezelőtt is ragaszkodtak az iskolák fokozatos újranyitásához, miután a múlt héten szigorú járványvédelmi intézkedések mellett elrendelték azt, mostanra kiderült, hogy kissé elsiették a lazítást - derül ki a Qubit cikkéből.

A tervek szerint a néhány száz újranyitó iskolát további 838 követte volna ezen a héten, aztán fokozatosan megnyitott volna Dél-Korea további csaknem húszezer oktatási intézménye is. Ugyanis ismét emelkedni kezdett a fertőzöttek száma: az országos járványügyi központ csütörtökön 79 új esetet jelentett, ami arra késztette a hatóságokat, hogy újra bezárják a napokkal korábban megnyitott iskolákat, és természetesen a további iskolák újranyitását is elhalasztották.

Az 52 milliós országban összesen kevesebb mint 12 ezer fertőzéses esetet regisztráltak, és a halottak száma nem éri el a 300-at.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/EPA/YNA/Yonhap
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018