eur:
394.97
usd:
363.49
bux:
65450.33
2024. március 19. kedd Bánk, József
Az esztergomi Nagyboldogasszony- és Szent Adalbert-főszékesegyház 2019. március 30-án. Négy év alatt több mint 13 milliárd forintból teljesen megújul Magyarország legnagyobb temploma, az esztergomi bazilika.
Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Pünkösdi menetrend: ünnepi misék, istentiszteletek vasárnap

Pünkösd alkalmából szentmiséket, istentiszteleteket tartanak országszerte. A katolikus, a református és az evangélikus egyházi vezetők vasárnap ünnepi liturgia keretében emlékeznek meg a Szentlélek eljöveteléről. A koronavírus-járvány miatt a szertartásokon biztonsági előírások betartásával vehetnek részt a hívek.

Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek az esztergomi bazilikában celebrál szentmisét vasárnap fél 11-kor. A bazilika honlapján olvasható tájékoztatás szerint a templomba lépés előtt mindenkinek ellenőrzik a testhőmérsékletét, a hívek csak maszkban vehetnek részt a misén, és a nem egy háztartásban élőknek másfél méteres távolságot kell tartaniuk egymástól.

A szertartás a főegyházmegye Facebook-oldalán élőben követhető.

Bogárdi Szabó István püspök, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke vasárnap a budahegyvidéki református templomban hirdet igét. A reggel 8 órakor kezdődő istentiszteletre a 65 éven felülieket várják, a délelőtt 10 órakor kezdődő szertartásra mindenki mást. Az arcmaszk viselése és a védőtávolság betartása itt is kötelező.

A délelőtti istentisztelet 11-től felvételről megtekinthető a budahegyvidéki református egyházközség Youtube-csatornáján és Facebook-oldalán.

Fabiny Tamás püspök, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke 10 órakor tart online istentiszteletet az alapítása háromszázadik évfordulóját ünneplő csömöri evangélikus gyülekezetnek. Az istentisztelet a gyülekezet Facebook-oldalán követhető.

Pünkösd a keresztények harmadik legnagyobb ünnepe, amelyet húsvét után ötven nappal tartanak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 19. 06:51
×
×
×
×