eur:
391.94
usd:
366.69
bux:
0
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Nyitókép: Pixabay

Kezd visszatérni az autóvásárlási kedv

A járványhelyzet enyhülésével visszatérnek a vevők a használtautó-piacra, a keresések száma már a veszélyhelyzet előtti szinthez közelít - mondta az InfoRádiónak Fodor László, a JóAutók.hu szakértője.

Május végére örvendetes módon az autókeresések száma majdnem elérte a vírushelyzet előtti értéket - mondta az InfoRádióban Fodor László, a JóAutók.hu szakértője. Beszámolt arról is, hogy a mélypont március végén volt, amikor is a keresések száma a járvány előtti szint 55 százalékára esett vissza, most azonban már a száz százalékot közelíti. "Szerencsére, az érdeklődés a generált telefonhívások számában is megmutatkozik, egyre több komoly érdeklődő hívja az autókereskedőket" - tette hozzá a szakértő.

Beszámolt arról is, hogy a napokban 6 ezer ügyfelük megkérdezésével végzett felmérésük szerint

a válaszadók 46 százaléka egy hónapon belül már vásárolna.

"Megkérdeztük azt is, hogy kockázatosnak ítélik-e az autószalonok látogatását, de csak az egynegyedük szerint kockázatos felkeresni a kereskedéseket" - mondta Fodor László.

Tapasztalatuk szerint közel az összes autókereskedés - használtautó-kereskedés és autószalon egyaránt - megnyitott. Az autószalonok egyébként folyamatosan nyitva voltak a veszélyhelyzet alatt is, csak csökkentett óraszámban. "A visszajelzések szerint utóbbiak forgalma az elmúlt egy hétben szépen megugrott, a korábbi szinthez közelít. Természetesen az autóértékesítési statisztikákban ennek hatása csak hetekkel később jelentkezik majd - mondta Fodor László.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 18. 07:57
×
×
×
×