eur:
392.52
usd:
365.9
bux:
66689.15
2024. április 25. csütörtök Márk
Tarlós István főpolgármester (b2) és Karácsony Gergely, Zugló polgármestere (b3) a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városháza dísztermében 2017. április 5-én. A közgyűlés döntött a római-parti védmű Duna-part menti nyomvonalon történő megépítéséről.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Nagyüzemre kapcsolt az ellenzéki előválasztás

Elkezdte az aláírásgyűjtést a második fordulóban a Párbeszéd és az MSZP főpolgármester-jelöltje. Karácsony Gergely ellenfele a Momentum jelöltje lesz, miután Puzsér Róbert kiszállt a folyamatból.

Nem a pártok ügye, hanem élet-halál kérdés, hogy Budapest vezetéseben változás legyen – mondta a környezetszennyezésre utalva Karácsony Gergely a Nyugati téri aluljáróban tartott tájékoztatóján. A baloldali pártok főpolgármester-jelöltje örül annak, hogy az előválasztás második fordulójában a Momentum Mozgalom jelöltjével szemben ütköztetheti meg elképzeléseit.

„Június végére lesz a budapestieknek jelöltje Tarlós Istvánnal szemben”

– fogalmazott.

Az ellenzéki politikus beszélt a helyi együttműködésekről is. Mint mondta: hamarosan mind a 23 kerületben a teljes ellenzék támogatását bíró jelölteket mutatnak be.

Karácsony Gergely szerint az európai parlamenti választás eredménye azt mutatja számukra, hogy a budapestiek változást akarnak. A fővárosban a kormányzópártok 41,2 százalékot szereztek, a DK 19,78 százalékot, a Momentum 17.34 százalékot az MSZP-Párbeszéd 9,02 százalékot, a többi párt nem érte el az 5 százalékot sem.

A tájékoztatón újságírói kérdésre szóba került a zuglói parkolás ügye, amiről Barabás Richárd, a Párbeszéd és Karácsony Gergely szóvivője azt mondta: egységest rendszert szeretnének Budapesten létrehozni. Szerinte ez a Fidesz ügye. Sikerült bebizonyítaniuk, hogy „fideszes ellenszélben” is sikerült rá megoldást találniuk – jegyezte meg.

Az EP-választás után a Momentum Mozgalom úgy döntött, önálló főpolgármester-jelöltet indít. Ő Kerpel-Fronius Gábor, a párt XIII. kerületi elnöke. Olcsóbb lakhatást, környezetkímélőbb közlekedést, a fővárosi polgárok döntésekben történő részvételét ígérte.

Sermer Ádám, az EP-választáson nem indult Liberálisok jelöltje lesz, és korábban jelezte: nem vesz részt az előválasztásban. Míg a független Puzsér Róbert kiszállt a folyamatból, és szakított az őt korábban támogató Jobbikkal és LMP-vel.

Június 17-ig kell megszerezni a jelölteknek az induláshoz szükséges kétezer aláírást. Az előválasztáson szavazni június 20-a és 26-a között lehet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×