eur:
394.51
usd:
370.6
bux:
0
2024. április 23. kedd Béla

Kálmán Olga is indul a főpolgármester-jelölti előválasztáson

Függetlenként indul a volt televíziós műsorvezető, de a Demokratikus Koalíció és Dobrev Klára biztatására.

Dobrev Klára, a párt EP-képviselője jelentette be budapesti sajtótájékoztatóján, hogy a DK is beszáll a budapesti előválasztási küzdelembe, és Kálmán Olgát ajánlja a választók figyelmébe. "Olyan főpolgármester-jelöltet szeretnék a budapestiek figyelmébe ajánlani megalkuvás és kőkeményen küzd Orbán rendszerével és Tarlóssal szemben" - mondta a politikus.

Kálmán Olga arról beszélt: van programja, de személyesen az aláírásgyűjtés alatt az emberekkel beszélve akarja ezt véglegesíteni. Kérdésre válaszolva azt mondta, független főpolgármester-jelölt lesz a DK biztatására. A célja, hogy visszaadja Budapestet a budapestieknek, és jelezte, bárkivel szívesen leül vitázni.

A lépés érdekessége, hogy a DK eddig kivonta magát az ellenzéki főpolgármester-jelöltségért folytatott versenyből, ám az európai parlamenti választás eredmény átírta az erőviszonyokat az ellenzéki oldalon. Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke még a választás után is úgy nyilatkozott, továbbra is Karácsony Gergelyt, az MSZP-Párbeszéd közös jelöltjét támogatják, ám most mégis Kálmán Olga mögé áll fel a legerősebbé előlépő ellenzéki párt, és a jelöltet éppen Gyurcsán Ferenc felesége ajánlotta és mutatta be.

Az előválasztáson elvileg nem indul Puzsér Róbert, a korábban Jobbik és az LMP által támogatott jelölt, viszont az EP-választáson megerősödő Momentum elindítja Kerpel-Fronius Gábort.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Mire lehet ma számítani a tőzsdéken?

Mire lehet ma számítani a tőzsdéken?

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum látszólag a mai nap is kitarthat, hiszen Ázsiában is nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és a határidős indexek állása alapján Európában is pozitív nyitás jöhet. Közben felpörögnek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tart, és a nap folyamán sorban fognak érkezni a BMI adatok Európában és az Egyesült Államokból; a tengerentúl ma olyan nagyvállalatok jelentenek, mint a Tesla, a PepsiCo, vagy a Philip Morris.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×