eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Puzsér Róbert, az LMP által támogatott független főpolgármester-jelölt (b) és Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke, a baloldali pártok főpolgármester-jelöltje kezet fog a Válasz Online által szervezett beszélgetés előtt a budapesti Centrál kávéházban 2019. március 13-án. Mindkét jelölt hajlandó visszalépni a másik javára, ha veszít a nyárra tervezett előválasztáson.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Mégis megállapodott Karácsony és Puzsér: lesz előválasztás

Közös közleményben jelentette be szerdán Puzsér Róbert és Karácsony Gergely, hogy megállapodtak, így lesz ellenzéki előválasztás.

A budapesti változásért; egy zöld, élhető és modern fővárosért; a korrupciómentes, demokratikus és a budapestiek bevonásán alapuló városvezetésért elkötelezett ellenzéki pártok és civil szervezetek az ellenzéki főpolgármester-jelölti előválasztás második fordulójának megszervezésére és lebonyolítására Civil Választási Bizottságot (CVB) hoztak létre - olvasható a közleményben.

A CVB elnöke a tagok felkérése alapján dr. Magyar György ügyvéd.

A CVB tagjai:

Civilek a demokráciáért

Mindenki Magyarországa Mozgalom

Számoljuk együtt!

Nyomtass te is!

aHang

Oktogon Közösség

Állampolgárok a Centrumban Egyesület

Karácsony Gergely

Puzsér Róbert

MSZP

Párbeszéd

Demokratikus Koalíció

Jobbik

Momentum

LMP

Szolidaritás Mozgalom

A CVB célja a közlemény szerint, hogy a budapesti választópolgárok a lehető legnagyobb számban vegyenek részt a főpolgármester-jelölti előválasztáson,

szavazatukat személyesen és online, több budapesti helyszínen, külső beavatkozástól védetten, szigorú adatvédelmi szabályoknak megfelelően adhassák le.

A munkában résztvevő két főpolgármester-jelölt, Karácsony Gergely és Puzsér Róbert készek arra, hogy alternatívát adjanak a budapestieknek, és egy tisztességes és méltányos előválasztás keretében a budapestiek döntésére bízzák, melyikük legyen az ellenzéki együttműködés keretében Tarlós István kihívója.

Karácsony Gergely szerint az előválasztásnak május 27-e és június 30-a között kell megvalósulnia.

Puzsér Róbert feltétele, hogy az előválasztás hivatalos kiírásának pillanatában jelölje meg az ellenzék azt a 23 konszenzusos polgármester-jelöltet, akik kihívói lesznek a Fidesz jelöltjeinek

a budapesti kerületekben, illetve ragaszkodik ahhoz, hogy még az előválasztás előtt az ellenzéki pártok fogadjanak el egy Budapest-minimumot, az új budapesti várospolitika alapját.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×