eur:
393.34
usd:
368.04
bux:
65940.02
2024. április 24. szerda György
Szavazó kutyájával az európai parlamenti választáson a II. Rákóczi Ferenc Gimnáziumban kialakított 11-es szavazókörben 2019. május 26-án.
Nyitókép: Szavazó kutyájával az európai parlamenti választáson a II. Rákóczi Ferenc Gimnáziumban kialakított 11-es szavazókörben. MTI/Szigetváry Zsolt

Indul az előválasztás második fordulója - Puzsér ki, Momentum be

Puzsér Róbert kiszállt a főpolgármester-előválasztásból, a Momentum pedig saját jelölttel szállt be. Az indulni kívánók a héten kezdik el az aláírásgyűjtést.

A héten elindul az ellenzéki előválasztás második fordulója a főpolgármester-jelöléshez, amelyben Puzsér Róbert már nem vesz részt – közölte a publicista a közösségi médiában. A főpolgármester-jelölt már korábban felfüggesztette a tárgyalásokat, mert az őt támogató LMP és Jobbik kedvezőtlen ajánlatot kapott az önkormányzati választásokat megelőző jelöltállításnál. Puzsér Róbert többször is hangsúlyozta, hogy indulásának feltétele az előnyösebb alku.

"Karácsony Gergely jelentse ki, hogy teljes körű ellenzéki együttműködésre kell törekedni Budapesten. Tehát

a Jobbikkal és az LMP-vel korrekt, arányos megállapodásra kell törekedni."

A feltétel nem teljesült, a program erősítéséről szóló egyeztetéseken a baloldali pártok képviselői nem jelentek meg, és továbbra sem lehet tudni, hogy lesz-e lehetőség online szavazásra – írta Puzsér Róbert. Úgy fogalmazott: ebben a bohózatban nem vesz részt és hozzátette: "októberben találkozunk".

A Momentum viszont saját jelöltet állít az előválasztáson. A párt Kerpel-Fronius Gábort indítja el,

akit Fekete-Győr András elnök mutatott be.

"A politikán kívülről érkezik, egy tapasztalt és bizonyított cégvezető, egy IT-céget alapított és vezet, és mindemellett édesapa. Kerpel-Fronius Gáborról van szó; a Nolimpia-kampány után csatlakozott közösségünkhöz, a Momentum egyik meghatározó véleményvezérévé vált XIII. kerületi elnökként."

Kerpel-Froniusz Gábor a Momentum Budapest 2.0 nevű programjáról beszélt, amely összefoglalja, hogy milyen fővárost szeretnének.

"Olyan Budapestet, aminek a lakói nem kényszerülnek arra, hogy a jövedelmük 30 százalékánál többet kelljen a lakhatásra fordítani, olyan Budapestet akarunk, ahol az emberek nem kényszerülnek arra, hogy ügyes-bajos dolgaikat elintézzék, hanem korszerű, alternatív és környezetkímélő megoldások állnak rendelkezésükre,

olyan várost, amelyben nem fulladunk bele a szmogba,

amelyben nem születnek a budapesti polgárokat érintő döntések az ő részvételük nélkül."

Karácsony Gergely, aki az MSZP-Párbeszéd, a DK és a Szolidaritás támogatásával indul az előválasztáson, korábban közölte, hogy örül a momentumos jelölt csatlakozásának.

A budapesti ellenzéki előválasztás második fordulójában

indulni kívánó főpolgármester-jelöltek szerdán kezdik el az aláírásgyűjtést és június 17-e hétfőig van idejük arra, hogy megszerezzék a szükséges 2000 ajánlást.

A voksolást szervező Civil Választási Bizottság közölte, hogy a szavazás június 20-án kezdődik és június 26-áig tart. Karácsony Gergely és most Kerpel-Fronius Gábor részvételén kívül korábban a Liberálisok jelöltjéről, Sermer Ádámról lehetett hallani mint lehetséges jelöltről.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×