eur:
393.83
usd:
365.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Tarlós István főpolgármester (b2) és Karácsony Gergely, Zugló polgármestere (b3) a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városháza dísztermében 2017. április 5-én. A közgyűlés döntött a római-parti védmű Duna-part menti nyomvonalon történő megépítéséről.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Tarlós István is megszólalt a zugló parkolási ügyben

Tarlós István főpolgármester szerint visszás, hogy a zuglói önkormányzat és Karácsony Gergely XIV. kerületi polgármester vizsgálja ki annak a parkolási szerződésnek a jogszerűségét, amit korábban ők kötöttek meg és most ők mondtak fel.

Tarlós István azzal kapcsolatban beszélt, hogy a XIV. kerületi képviselő-testület úgy döntött, a zuglói önkormányzat felmondja a parkolást üzemeltető cégekkel a szerződést és egy tényfeltáró munkacsoportot vizsgálja felül a parkolási rendszer működését.

Azzal kapcsolatban, hogy a XIV. kerületi képviselő-testület Karácsony Gergely indítványára úgy döntött, hogy a fővárosra és a többi budapesti kerületre is kiterjesztik a vizsgálatot, Tarlós István közölte:

"nem áll össze a történet".

Mint mondta, Karácsony Gergely (Párbeszéd) zuglói polgármester korábban azt nyilatkozta élő tévéadásban, hogy tudja, ez a szerződés "egy piszkos alku eredménye". Akkor azt is elismerte, hogy a kerületi parkolási rendszer üzemeltetése veszteséges, és közölte: azért volt kénytelen mégis aláírni a szerződést, mert az egész testület szembement vele.

"Ha ez így volt, akkor hogy az ördögbe lehet, hogy azok vizsgálják ki ezt a szerződést, akik kötötték" - vetette fel Tarlós István.

A főpolgármester kitárt arra is, hogy Karácsony Gergely polgármester korábban még azon "duzzogott", hogy neki a főpolgármester nem a főnöke, így milyen alapon jelölne a főváros tagot a vizsgálatot lefolytatására létrehozandó testületbe. Most pedig - folytatta Tarlós István -, Zugló akar kijelölni bizottságot az összes többi kerületre és a fővárosra, ami azért is "érdekes", mert a fővárosnak egyetlen egy parkolási üzemeletetési szerződése nincsen, mert az összeset a kerületek kötötték.

Kitért arra is, hogy később Karácsony Gergely azt mondta, szerinte mégis nyereséges ez a parkolási vállalkozás.

Ha mégis nyereséges, ellentétben a költségvetési rendeletükben foglaltakkal, akkor miért kellett azonnali hatállyal felmondani a szerződést

- tette fel a kérdést a főpolgármester. Az is kérdés, hogy milyen következményei lehetnek pénzügyileg és jogilag Zuglóra nézve a szerződés azonnali hatályú felmondásának - fűzte hozzá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×