eur:
388.96
usd:
361.91
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály
Puzsér Róbert, az LMP által támogatott független főpolgármester-jelölt a Karácsony Gergellyel, a Párbeszéd társelnökével, a baloldali pártok főpolgármester-jelöltjével, a Válasz Online által szervezett beszélgetésen a budapesti Centrál kávéházban 2019. március 13-án. Mindkét jelölt hajlandó visszalépni a másik javára, ha veszít a nyárra tervezett előválasztáson.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Itt van Puzsér Róbert újabb nagy bejelentése

Az LMP után a Jobbikkal is szakít Puzsér Róbert. A főpolgármester-jelöltségre pályázó médiaszemélyiség az InfoRádióban elmondta: nincs szüksége a pártok támogatására, mert ötszáz aktivistája van, és hisz a programjában.

Egyetlen nappal azután, hogy véget ért a főpolgármester-választás előzetes folyamatában Puzsér Róbert független jelölt és az LMP szövetsége, a Sétáló Budapest program gazdája az InfoRádióval azt közölte: a Jobbikkal sincs tovább, nincs szüksége pártok támogatottságára.

"Úgy tudom, hogy a Jobbik a napokban fog döntést hozni erről, de tulajdonképpen ez nem függ a döntésüktől, mert

miután a Lehet Más a Politika kiszállt a jelöltségem mögül, ez a centrum, ez a kísérlet elbukott"

- fogalmazott Puzsér Róbert, aki "nagy tisztelettel elengedi a Jobbik kezét", és mivel a négy centrumpárt (Kétfarkú Kutyapárt, Jobbik, LMP, Momentum) közül legalább kettő kellene a pólushoz, megszűntek annak feltételei.

Az ellenzéki előválasztásból is kiszállt Puzsér Róbert és a Sétáló Budapest programja tehát - az érintett bejelentése szerint - minden további nélkül ott lesz a 2019 őszi önkormányzati választáson a főpolgármester-jelölti listán.

"A programomban hiszek, meggyőződésem szerint ez a program képezi Budapest XXI. századi jövőjét,

nem gondolom azt, hogy pártok támogatása vagy akár az aktuális politikai helyzet alakulása vagy Gyurcsány Ferenc előretörése, a Momentum áttörése, az LMP és a Jobbik hanyatlása változtatna azon, hogy Budapestnek belélegezhető levegőre, élhető és emberléptékű környezetre, új városközpontokra, a túlzott centralizáció megszüntetésére, egyszóval a Sétáló Budapest programjára volna szüksége" - ecsetelte a jelölt.

Azt nem tudja megítélni, hogy nőttek vagy csökkentek-e az esélyei azáltaln, hogy kiestek mögüle a pártok, de szerinte nincs jelentősége ennek, mert az egészet "nem az esélyek kedvéért" csinálja.

"Amikor a pártok úgy döntöttek, hogy beszállnak a kampányomba, részt vesznek ebben a műveletben, akkor én úgy döntöttem, hogy ha akarnak, csatlakozzanak. Úgy gondoltam, hogy minden szövetségessel erősebbek vagyunk. Ha a szövetségesek távoznak, én nem fogok kételkedni abban, hogy az én programom kívánatos" - folytatta Puzsér Róbert, aki így

ötszáz aktivistával vág neki az őszi választásoknak és "csekély anyagi erőforrásokkal".

Ha a kampánya nem bizonyul sikeresnek ősszel, akkor "öt év múlva visszajön".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×