INFORÁDIÓ
2022. november 27. vasárnap
Virgil

puzsér róbert

főpolgármester

lmp

jobbik

Puzsér Róbert, az LMP által támogatott független főpolgármester-jelölt a Karácsony Gergellyel, a Párbeszéd társelnökével, a baloldali pártok főpolgármester-jelöltjével, a Válasz Online által szervezett beszélgetésen a budapesti Centrál kávéházban 2019. március 13-án. Mindkét jelölt hajlandó visszalépni a másik javára, ha veszít a nyárra tervezett előválasztáson.

Itt van Puzsér Róbert újabb nagy bejelentése

Az LMP után a Jobbikkal is szakít Puzsér Róbert. A főpolgármester-jelöltségre pályázó médiaszemélyiség az InfoRádióban elmondta: nincs szüksége a pártok támogatására, mert ötszáz aktivistája van, és hisz a programjában.

Egyetlen nappal azután, hogy véget ért a főpolgármester-választás előzetes folyamatában Puzsér Róbert független jelölt és az LMP szövetsége, a Sétáló Budapest program gazdája az InfoRádióval azt közölte: a Jobbikkal sincs tovább, nincs szüksége pártok támogatottságára.

"Úgy tudom, hogy a Jobbik a napokban fog döntést hozni erről, de tulajdonképpen ez nem függ a döntésüktől, mert

miután a Lehet Más a Politika kiszállt a jelöltségem mögül, ez a centrum, ez a kísérlet elbukott"

- fogalmazott Puzsér Róbert, aki "nagy tisztelettel elengedi a Jobbik kezét", és mivel a négy centrumpárt (Kétfarkú Kutyapárt, Jobbik, LMP, Momentum) közül legalább kettő kellene a pólushoz, megszűntek annak feltételei.

Az ellenzéki előválasztásból is kiszállt Puzsér Róbert és a Sétáló Budapest programja tehát - az érintett bejelentése szerint - minden további nélkül ott lesz a 2019 őszi önkormányzati választáson a főpolgármester-jelölti listán.

"A programomban hiszek, meggyőződésem szerint ez a program képezi Budapest XXI. századi jövőjét,

nem gondolom azt, hogy pártok támogatása vagy akár az aktuális politikai helyzet alakulása vagy Gyurcsány Ferenc előretörése, a Momentum áttörése, az LMP és a Jobbik hanyatlása változtatna azon, hogy Budapestnek belélegezhető levegőre, élhető és emberléptékű környezetre, új városközpontokra, a túlzott centralizáció megszüntetésére, egyszóval a Sétáló Budapest programjára volna szüksége" - ecsetelte a jelölt.

Azt nem tudja megítélni, hogy nőttek vagy csökkentek-e az esélyei azáltaln, hogy kiestek mögüle a pártok, de szerinte nincs jelentősége ennek, mert az egészet "nem az esélyek kedvéért" csinálja.

"Amikor a pártok úgy döntöttek, hogy beszállnak a kampányomba, részt vesznek ebben a műveletben, akkor én úgy döntöttem, hogy ha akarnak, csatlakozzanak. Úgy gondoltam, hogy minden szövetségessel erősebbek vagyunk. Ha a szövetségesek távoznak, én nem fogok kételkedni abban, hogy az én programom kívánatos" - folytatta Puzsér Róbert, aki így

ötszáz aktivistával vág neki az őszi választásoknak és "csekély anyagi erőforrásokkal".

Ha a kampánya nem bizonyul sikeresnek ősszel, akkor "öt év múlva visszajön".

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Kapcsolódó hang

Puzsér a Jobbikkal is szakít
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018