INFORÁDIÓ 
2020. május 31. vasárnap
Angéla, Petronella

zugló

karácsony gergely

parkolás

A baloldali pártok, az MSZP, a Demokratikus Koalíció (DK), a Párbeszéd és a Szolidaritás fővárosi előválasztásának győztese, Karácsony Gergely, a Párbeszéd főpolgármester-jelöltje a Villányi úti Konferenciaközpontban tartott sajtótájékoztatón 2019. február 3-án. Karácsony Gergely 27 598, Horváth Csaba, az MSZP főpolgármester-jelöltje 6535 szavazatot kapott.

Az MSZP is leszavazta Karácsony Gergely parkolási javaslatát

A zuglói képviselő-testület többsége a hétfői ülésen sem szavazta meg a parkolás-üzemeltetési feladatok rendezéséről szóló javaslatot. A másfél héttel ezelőtti üléshez képest, hétfőn a fideszes képviselők mellett az MSZP-s tagok is elutasították az előterjesztést.

A XIV. kerületi önkormányzat képviselő-testülete újra leszavazta a polgármester javaslatát, így továbbra sem sikerült megoldani a zuglói parkolási problémákat. Karácsony Gergely a hétfői ülésen arra tett javaslatot, hogy július 10-től, a jelenlegi parkolásüzemeltetési szerződés lejárta után az önkormányzat ne szervezze ki a rendszer működtetését egy külsős cégnek, hanem maga a kerület vegye át a parkolási ügyet.

A másfél héttel ezelőtti ülésen is napirenden volt a téma, akkor csak a fideszes képviselők szavaztak a javaslat ellen, ezúttal a kormánypárti képviselők mellett az testület szocialista tagja is sem szavazták meg a javaslatot. A döntés értelmében harminc nappal halasztották el a szavazást.

Karácsony Gergely előterjesztése esetében a fideszes és az MSZP-s képviselők

azt kifogásolták, hogy a polgármesternek kész tervekkel és költségvetési előrejelzésekkel kellett volna készülnie,

nem csak egy szándéknyilatkozatot hoznia a parkolási rendszer működtetésének kézbevételéről.

Karácsony Gergely polgármester másfél héttel ezelőtt hangsúlyozta, hogy a politikusok a parkolás mellett további fontos ügyeket akadályoznak.

Tarlós István főpolgármester akkor azt mondta, a zuglói polgármester nem akadályozta meg a veszteséges parkolási rendszer felállítását.

A kerületben 2017-ben került a parkolás üzemeltetése egy külsős céghez. Ezt a helyi fideszes és MSZP-s frakció is megszavazta. Idén márciusban Karácsony Gergely azt kérte pénzügyminisztertől, hogy az országban elsőként a XIV. kerületi parkolóautomatákat kössék be az adóhatósághoz. A zuglói parkolási rendszert korábban a főpolgármester pazarlónak minősítette. Erre reagálva Karácsony Gergely közölte, hogy az MSZP és a Fidesz egymással lepaktálva kötötte meg a vitatott szerződést, ugyanakkor két éve a döntés meghozatalát polgármesterként ő sem vétózta meg. Az ügyre reagálva Tóth Bertalan, a szocialisták elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta, kivizsgálja Karácsony Gergely állítását.

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Kapcsolódó hang

Összefoglaló
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018