eur:
394.36
usd:
370.18
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
A baloldali pártok, az MSZP, a Demokratikus Koalíció (DK), a Párbeszéd és a Szolidaritás fővárosi előválasztásának győztese, Karácsony Gergely, a Párbeszéd főpolgármester-jelöltje a Villányi úti Konferenciaközpontban tartott sajtótájékoztatón 2019. február 3-án. Karácsony Gergely 27 598, Horváth Csaba, az MSZP főpolgármester-jelöltje 6535 szavazatot kapott.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Az MSZP is leszavazta Karácsony Gergely parkolási javaslatát

A zuglói képviselő-testület többsége a hétfői ülésen sem szavazta meg a parkolás-üzemeltetési feladatok rendezéséről szóló javaslatot. A másfél héttel ezelőtti üléshez képest, hétfőn a fideszes képviselők mellett az MSZP-s tagok is elutasították az előterjesztést.

A XIV. kerületi önkormányzat képviselő-testülete újra leszavazta a polgármester javaslatát, így továbbra sem sikerült megoldani a zuglói parkolási problémákat. Karácsony Gergely a hétfői ülésen arra tett javaslatot, hogy július 10-től, a jelenlegi parkolásüzemeltetési szerződés lejárta után az önkormányzat ne szervezze ki a rendszer működtetését egy külsős cégnek, hanem maga a kerület vegye át a parkolási ügyet.

A másfél héttel ezelőtti ülésen is napirenden volt a téma, akkor csak a fideszes képviselők szavaztak a javaslat ellen, ezúttal a kormánypárti képviselők mellett az testület szocialista tagja is sem szavazták meg a javaslatot. A döntés értelmében harminc nappal halasztották el a szavazást.

Karácsony Gergely előterjesztése esetében a fideszes és az MSZP-s képviselők

azt kifogásolták, hogy a polgármesternek kész tervekkel és költségvetési előrejelzésekkel kellett volna készülnie,

nem csak egy szándéknyilatkozatot hoznia a parkolási rendszer működtetésének kézbevételéről.

Karácsony Gergely polgármester másfél héttel ezelőtt hangsúlyozta, hogy a politikusok a parkolás mellett további fontos ügyeket akadályoznak.

Tarlós István főpolgármester akkor azt mondta, a zuglói polgármester nem akadályozta meg a veszteséges parkolási rendszer felállítását.

A kerületben 2017-ben került a parkolás üzemeltetése egy külsős céghez. Ezt a helyi fideszes és MSZP-s frakció is megszavazta. Idén márciusban Karácsony Gergely azt kérte pénzügyminisztertől, hogy az országban elsőként a XIV. kerületi parkolóautomatákat kössék be az adóhatósághoz. A zuglói parkolási rendszert korábban a főpolgármester pazarlónak minősítette. Erre reagálva Karácsony Gergely közölte, hogy az MSZP és a Fidesz egymással lepaktálva kötötte meg a vitatott szerződést, ugyanakkor két éve a döntés meghozatalát polgármesterként ő sem vétózta meg. Az ügyre reagálva Tóth Bertalan, a szocialisták elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta, kivizsgálja Karácsony Gergely állítását.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Június 9-én arról is döntünk az európai parlamenti választáson, hogy egy Európa nélküli víziót támogatunk, vagy éppen egy erősebb Európa-víziót – mondta Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az Európai Egyesült Államok előnyeiről, a Magyar Péter-jelenségről és az esetleges miniszterelnök-jelöltségéről is.

Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

A török hódoltság idején épült Király gyógyfürdőt a világjárvány idején zártak be, felújítását Őrsi Gergely kezdeményezte. A II. kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta: reméli, hogy a többszereplős összefogás eredményeként sikerül olyan konstrukciót kidolgozni és hozzá forrást találni, amely révén a fürdő rekonstrukciója megvalósulhat.
VIDEÓ
Már ma jöhet Amerika nagy segélye Ukrajnának, atomjaira robbantották az orosz légvédelmi rendszereket – Ukrajnai háborús híreink csütörtökön

Már ma jöhet Amerika nagy segélye Ukrajnának, atomjaira robbantották az orosz légvédelmi rendszereket – Ukrajnai háborús híreink csütörtökön

Mike Johnson, az Egyesült Államok Képviselőházának elnöke bejelentette, hogy a nap folyamán benyújtásra kerülnek azok a törvényjavaslatok, amelyek Ukrajna, Izrael és az Indo-csendes-óceáni régió támogatását célozzák - tudósított a Sky News. A hírek szerint egy Sz-400-as rakétarendszer is súlyos károkat szenvedett a tegnap éjjeli, Krím elleni ukrán támadás során – derül ki ez több, ukrajnai háborús közösségi médiaportál által megosztott fotóból. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×