eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Adatvédelmi vizsgálat az ÁSZ-nál

Adatvédelmi vizsgálat az ÁSZ-nál

Az adatvédelmi hatóság körbenéz az Állami Számvevőszéknél (ÁSZ) az Együttnek előrevetített bírság egyik tétele kapcsán.

Az erről beszámoló Magyar Nemzet emlékeztetett: Juhász Péterék számos ponton támadják az összesen 19 millió forintos büntetést kilátásba helyező ÁSZ-jelentéstervezetet, ezek egyike pedig szerintük személyiségi jogi kérdéseket vet fel. A számvevők ugyanis megállapították, hogy még 2015-ben 62 ezer forintnyi tagdíjat a párt rosszul könyvelt el, mert azt adományként tüntették fel. Az Együtt szerint ugyanakkor az ÁSZ-nak semmilyen információja nem lehet arról, ki tagja a pártnak, és ki nem, ez ugyanis különösen védett személyes adat. Ráadásul az sem derül ki szerintük, hogy a hivatal munkatársai pontosan kire gondolnak.

Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke a Magyar Nemzetnek elmondta, hogy a történtek kapcsán már érkezett hozzájuk beadvány – egyébként nem az Együtt-től –, ezt ügyként kezelik, és kivizsgálják. A NAIH munkatársainak nyilvánvalóan most meg kell nézniük, hogy az ÁSZ a jogszabályi felhatalmazás alapján milyen adatokra láthat rá, illetve hogy a törvény szerint miket ellenőrizhet.

Az üggyel kapcsolatban az ÁSZ közleményt adott ki, amelyben közölték: "az Állami Számvevőszék az ellenőrzései során mindenben betartja a rá vonatkozó adatvédelmi és adatkezelési előírásokat, és visszautasít minden ezzel kapcsolatos valótlan állítást". Azt is írták, hogy a párt 2015-2016-os évének vizsgálatát kizárólag az ellenőrzött szervezet által átadott adatok, dokumentumok alapján végezték. Az ÁSZ értékeli a párt 2018. január 3-án benyújtott észrevételeit, és a lehető leghamarabb nyilvánosságra hozza a párt ellenőrzéséről szóló jelentését.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×