eur:
394.53
usd:
363.13
bux:
0
2024. március 19. kedd Bánk, József

Rétvári: gyermekétkeztetésre 79 milliárd, ingyenes tankönyvre 12 milliárd jut

Szociális gyermekétkeztetésre az idei költségvetésben 79 milliárd forint, ingyenes tankönyvre pedig 12 milliárd forint jut - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

Rétvári Bence azt mondta, a természetbeni juttatásokra adható forrásokat a kormány évek óta folyamatosan bővíti, így ezek egyre kevésbé szociális, mint inkább családtámogatásokká válnak.

Kiemelte, az ingyenes gyermekétkeztetés területén bővülő forrásokkal lehet számolni, hiszen míg tavaly 74 milliárd, addig idén ötmilliárddal több, 79 milliárd forint jut erre.

"Idén többet költ Magyarország ingyenes gyermekétkeztetésre, mint valaha bármelyik kormány" - fogalmazott a politikus.

Rétvári Bence megjegyezte, az e célra fordított 2010-es keret 29 milliárd forint volt, így elmondható, hogy azóta több mint 2,5-szeresére emelkedtek az ingyenes gyermekétkeztetésre fordítható források.

Az államtitkár hangsúlyozta, szélesítik azok körét, akik bekerülhetnek az ingyenességi körbe. Mint mondta, január 1-jével a rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény igénybevételéhez szükséges jövedelemhatárt öt százalékkal emelték. Ezzel az intézkedéssel további tízezer gyermek kerülhet be a szociális étkeztetés rendszerébe - mondta.

Rétvári Bence beszámolt arról is, hogy a költségvetésben 12 milliárd forint szerepel a 1-9. osztályos gyermekek tankönyveinek fedezetére, ami családonként 12 ezer forintot jelent.

Az Orbán Viktor miniszterelnök által küldött támogatói levéllel kapcsolatban Rétvári Bence kérdésre válaszolva azt mondta: ez egy bevett kampányeszköz, a Fidesz-KDNP korábban is kért ilyet a pártcsaládot támogatóktól.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×