eur:
394.32
usd:
369.73
bux:
65129.35
2024. április 19. péntek Emma

Főügyészség: többször hazudott a börtöninterjújában Hunvald György

Többször nem mondott igazat Hunvald György a televíziós interjújában a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője szerint. Fazekas Géza elmondta: nem igaz például az, hogy Hunvald Györgyöt az ingatlanügyek miatt csak egyszer hallgatták ki február óta.

A háromnegyed éve előzetes letartóztatásban lévő szocialista erzsébetvárosi polgármester az ATV Pont 7 című műsorában adott interjút vasárnap este. Hunvald György közölte: "Teljesen bizonyosan állíthatom, hogy nem csináltam olyat, ami miatt itt kellene lennem".

A VII. kerület első embere szerint ma Magyarországon nem az övé az első olyan ügy, amelyben az ügyészséget "megvezették", különböző vallomások alapján elítéltek embereket, és csak később derült ki az igazság.

A főügyészség úgy látta, hogy a nyomozás szempontjából sérelmes lehet az interjú, ezért azt nem engedélyezte, a nyomozási bíró azonban nem látta akadályát a beszélgetésnek - mondta az InfoRádiónak a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője.

Fazekas Géza cáfolta a polgármester azon állítását, miszerint az ügyben szereplő ingatlanok értékesítésével kapcsolatban egyetlen alkalommal, februárban hallgatta ki őt az ügyészég. Eddig hétszer hallgatták ki gyanúsítottként, négy alkalommal megtagadta a vallomástételt.

Egy tanácsadói szerződéssel összefüggésben a fűügyészség hűtlen kezelés és okirat hamisítás megalapozott gyanúját közölte Hunvald Györggyel, aki a bűncselekményeket lényegében elismerte - fogalmazott a szóvivő, aki szerint az sem elfogadható, hogy a gyanúsított bizonyítékokat vont kétségbe.

A nyomozás az eljárás nem nyilvános szakasza, éppen ezért a bizonyítékokat a gyanúsított és ügyvédje csak a nyomozás végén, az iratismertetésnél ismerheti meg - hangsúlyozta Fazekas Géza, aki hozzátette: a bizonyítékok mérlegelésének és ütköztetéseének nem a sajtón keresztül kell történnie.

A szóvivő kiemelte: számos bizonyíték áll a főügyészség rendelkezésére, és amint egy bűncselekmény gyanúja megalapozottá válik, azt az ügyészség soron kívül közli a gyanúsítottal.

Hunvald György azt is kifogásolta az interjúban, hogy az ügyészség nem adott helyt azoknak a bizonyítási indítványoknak, amelyek ártatlanságát támasztanák alá, és hozzátette: megtévesztették a vádhatóságot, mert ő ártatlan.

Valóban több beadvánnyal élt Hunvald György, közülük többet el is fogadott az ügyészség - cáfolta a polgármestert Fazekas Géza.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Katonai csapás érte Iránt, botrány van Izraelben – Közel-keleti háborús híreink pénteken

Katonai csapás érte Iránt, botrány van Izraelben – Közel-keleti háborús híreink pénteken

Az iráni FARS hírügynökség szerint három robbanást lehetett hallani Iránban Iszfahán tartományban egy katonai bázison, ahol vadászgépek állomásoznak. Egy amerikai tisztviselő azt mondta, hogy Izrael mért csapást Iránra, a létesítmény nem nukleáris volt. Az iráni légvédelmet aktiválták. Napközben kétértelmű nyilatkozatok születtek azzal kapcsolatosan, valóban Izrael támadott-e, Teherán eddig nem vádolta ezzel meg a zsidó államot, a Hamász viszont igen. Közben Szíriát is támadás érte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×