INFORÁDIÓ
2021. szeptember 21. kedd
Máté, Mirella

tudósítóink

szlovákia

marine le pen

Marine Le Pen, az európai parlamenti választásokra készülő francia radikális jobboldali Nemzeti Tömörülés párt elnöke sajtóértekezletet tart Strasbourgban 2019. április 15-én.

Európát belülről kell megváltoztatni – Marine Le Pen Pozsonyban

Az ellenzéki Sme rodina mozgalom meghívásának eleget téve Pozsonyba látogatott hétfő délután Marine Le Pen, a francia Nemzeti Összefogás elnöke, George Mayer, az Osztrák Szabadságpárt EP-képviselője, valamint az olasz Liga néhány képviselője. A házigazda Sme rodina elnöke, Boris Kollár elmondta, nem akarják lerombolni és elhagyni az európai házat, hanem inkább renoválni szeretnék azt.

Boris Kollár rámutatott: ha a mozgalma óvni akarja a hagyományokat, az európai határokat és a családokat, máris jön az elit, és kezdi a megbélyegzést. „Egyik napról a másikra szélsőségesekké váltunk” – jelentette ki a Szuverén Nemzetek Európája címet viselő konferencián a Sme rodina mozgalom vezetője.

Kollár azonban az extrémizmus kifejezésen azt a váltakozó politikai hatalmat érti, amely 30 éve extrém módon lop, hazudik és félrevezeti a nemzetet. Hozzátette: vissza kell térni a gyökereinkhez és a józan észhez.

Marine Le Pen szerint Európában jelentős politikai változásokra van szükség.

Európa ugyanis jelenleg megtagadja a nemzetektől a saját létezés és a saját vélemény jogát. „Ezt a nemzetek és az emberek természetesen elutasítják. A politika továbbra is az oligarchákat szolgálja. Nagyon fontos, hogy a soron következő európai választások egyensúlyt teremtsenek a nemzetek és a globalizáció között” – fejtette ki Le Pen.

Hozzátette: nem támogatja az Európai Unióból való kilépést, mivel szerinte új lehetőségek adódtak, melyeket kihasználva Európát belülről is meg lehet változtatni.

A konferencia külföldi résztvevői a politikai programjukat hangsúlyozták, melynek legfontosabb pontja az Európai Unióba irányuló migráció elutasítása.

Failos Kranidiotis, a görög Új Jobboldal párt elnöke Európa két legnagyobb ellenségeként a globalizációt és a neoliberálisokat tüntette fel.

A pozsonyi konferenciát kisebb tiltakozás kísérte. Az összejövetelnek helyt adó hotel előtt a pozsonyi antifasiszta kezdeményezés arra próbált rámutatni, hogy a meghívottak a jelenlegi társadalmi krízist kihasználva szeretnének megerősödni.

A tüntetők dobolással és sípszóval adtak hangot nemtetszésüknek.

„A francia, osztrák, olasz és most már a szlovák szélsőjobboldali pártok szövetségében Európa jövőjének és az Európai Unión belüli saját jövőnk veszélyeztetését látjuk” – fogalmazott az egyik tüntető.

Nyitókép: MTI/Jean-Francois Badias
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018