INFORÁDIÓ
2021. október 20. szerda
Vendel

marine le pen

2021.09.13. 18:52

Marine Le Pen is begyújtotta a kampányrakétákat, és a szélsőjobbról támadják

A „francai szabadság elnöke” lesz – jelentette ki a hétvégén Marine Le Pen, a francia Nemzeti Tömörülés elnökjelöltje, aki egyúttal kampánya fokozása érdekében átadta eddigi jobbkezének, Jordan Bardellának a pártelnöki tisztet. Szakértők szerint Le Pen igazi fenyegetése a nála is szélsőségesebb Éric Zemmour felől jöhet.
2021.07.24. 10:00

Gyarapodik Macron kihívóinak száma a francia jobbközépről

Bejelentette indulási szándékát a jövő évi elnökválasztáson a párizsi tágabb régiót vezető Valérie Pécresse, az egykori Fillon-kormány miniszteret. Ezzel a korábban évtizedeken át kormányzó köztársasági párt közeléből már ketten is pályáznak Macron székére, miközben fő kihívója, a szélső jobboldali Marine Le Pen is versenyben maradt.
2021.06.18. 06:00

Itt a főpróba, de csúnya hétvégének néz elébe Emmanuel Macron pártja

Kétfordulós helyhatósági választás kezdődik vasárnap Franciaországban, és mind több jel szerint köztársasági elnök pártja egyik régióban sem végez majd az élen, inkább csak harmadik-negyedik lehet, míg a Le Pen-féle Nemzeti Tömörülés akár hat helyen is elsőként várhatja a két hét múlva esedékes második fordulót.
2021.05.10. 21:00

Újabb támadást indítottak a Macron-kormány ellen a francia katonák

Folytatódik a francia hadsereg egyes tagjainak támadása a kormány ellen: „aktív katonai szolgálatot” teljesítő személyek újabb petíciót tettek közzé a Macron-kormány szerintük „gyáva, csaló és perverz” politikája ellen, amit máris több mint hetvenezren aláírtak.
2021.05.02. 21:25

Nem csitulnak a nyugalmazott francia tisztek politikai felhívásának hullámai

Egy hét után is téma a francia közéletben annak a mintegy 1000 – nagy többségükben már nyugdíjazott - francia katonának a politikai felhívása, akik polgárháború veszélyét vizionálva bírálták az ország politikai vezetését az eliszlámosodás és a külvárosi gettósodás miatt. Jelenleg már az eset választásokra várható hatásának mérlegelése zajlik.
2021.04.02. 14:24

Francia elnökválasztási matek: Marine Le Pen tűnik a legerősebb kihívónak

Ünnepélyes keretek között elköszönt korábbi európai bizottsági munkatársaitól Michel Barnier, az EU hajdani brexitügyi főtárgyalója, akitől sokan azt várják, hogy mintegy féltucatnyi már ismert jelölt mellé maga is bejelenti indulását a jövő évi francia elnökválasztáson.
2019.06.13. 15:26

Megvan a Salvini és Le Pen vezette frakció neve

Identitás és Demokrácia néven alakít új közös frakciót az olasz Liga és a francia Nemzeti Tömörülés (RN) vezette szövetség az Európai Parlamentben (EP) - jelentették be Brüsszelben.
2019.05.30. 11:14

Marine le Pen győzelme ellenére Macronnál az előny

Bár Marine le Pen pártja nyerte az európai parlamenti választásokat, a kialakult politikai helyzet mégis Emmanuel Macronnak kedvezhet a következő elnökválasztásokon. Ezt állítják csaknem egybehangzóan a francia elemzők.
2019.05.26. 12:37

Uniós szinten lehet hatása a francia EP-választásoknak

Nagy valószínűséggel a Marine Le Pen vezette Nemzeti Tömörülés nyeri meg a vasárnapi európai parlamenti választásokat, ezt mutatják legalábbis az utolsó közvélemény-kutatások. Bár mindez nem jelent meglepetést, a tendenciát már hat hónapja jelzik a felmérések, a kampányhajrában mégis enyhe hisztéria volt érzékelhető Franciaországban.
2019.05.14. 21:31

Európát belülről kell megváltoztatni – Marine Le Pen Pozsonyban

Az ellenzéki Sme rodina mozgalom meghívásának eleget téve Pozsonyba látogatott hétfő délután Marine Le Pen, a francia Nemzeti Összefogás elnöke, George Mayer, az Osztrák Szabadságpárt EP-képviselője, valamint az olasz Liga néhány képviselője. A házigazda Sme rodina elnöke, Boris Kollár elmondta, nem akarják lerombolni és elhagyni az európai házat, hanem inkább renoválni szeretnék azt.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018