eur:
393.76
usd:
368.29
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Tovább dagad a műhibabotrány - megverték a sztárorvost

Egy hét múlva dönt a párizsi bíróság arról, hogy kirendel-e egy független orvosi bizottságot annak kivizsgálására, hogy az egyik legismertebb francia slágerénekest, Johnny Hallidayt megműtő idegsebész követett-e el műhibát vagy sem. A 66 éves kora ellenére továbbra is az egyik legnépszerűbb francia előadóművész feleségével együtt azért perelte be párizsi orvosát, mert a november 26-án végrehajtott porckorongsérv-operációját követően komplikációk léptek fel, és az Egyesült Államokban ismét meg kellett műteni.

Az adófizetési megfontolások miatt amúgy Svájcban élő Halliday egyebek mellett azt írta a bírósághoz címzett levelében, melyet ügyvédje a hétfői bírósági meghallgatás után a sajtónak is felolvasott, hogy az újabb műtétkor "hajszálnyira volt a haláltól", ezért "ismerni akarja az igazságot".

A Los Angeles-ben végrehajtott második operációt követően az énekes producere "mészáros munkának" nevezte a francia orvos korábbi beavatkozását, akit e nyilatkozat után ismeretlenek megvertek Párizsban.

A sztárok sebészeként is emlegetett Stéphane Delajoux doktor ellen egyébként valóságos médiahadjárat indult Franciaországban, amióta a Halliday család ellene fordult: a lapok és a tévécsatornák az orvos végzettségével, szakmai hozzáértésével, sőt magánéletével kapcsolatos legkülönbözőbb kérdéseket feszegetik.

A nagyközönség immár tudja róla, hogy a sikeres műtétek mellett több műhibát is elkövetett, melyekért kártérítést kellett fizetnie, hogy a végzettségével sincs minden rendben, illetve, hogy a jóvágású, elvált, kétgyermekes férfi nemrég még Isabelle Adjani színésznővel élt együtt.

Egyáltalán nem meglepő tehát, hogy a sebész néhány napja azt mondta: ami ellene folyik, az nem más, mint "nyilvános lincselés" és bejelentette: hitelrontás miatt feljelenti az őt lemészárosozó producert. Sőt, Stéphane Delajoux maga is azt szeretné, ha a bíróság vizsgálóbizottságot nevezne ki, hogy - mint mondta - ily módon a műtét minden részletére fény derülhessen.

Az ügynek egyébként komoly pénzügyi tétje van: Johnny Hallidaynek ugyanis egészségi állapota miatt le kellett mondania a Tour 66 nevet viselő, még az idén májusban elkezdődött turnéjának záró, januári és februári állomásait, ami a szervezőknek várhatóan több tízmillió eurós kárt okoz majd. Amennyiben a bíróság kimondja az orvos bűnösségét, úgy az énekes biztosítói kártérítést követelhetnek tőle az elmaradt bevételek miatt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×