eur:
392.13
usd:
366.34
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
A kínai Országos Vírusos Betegségkezelési és –megelőzési Intézet (IVDC) által közreadott,  transzmissziós elektronmikroszkóppal készített kép a C-F13-nCoV nevű új, Vuhanban azonosított koronavírusról.
Nyitókép: Forrás: MTI/EPA/IVDC

Győzelem? Áttörésről számoltak be a mutánsokkal kapcsolatban

A Johns Hopkins Egyetem Orvostudományi Karának vezetője, Andrew Redd állítja: aki a járvány első hullámában fertőződött meg, arra hiába "gerjednek" a mutánsok. A jelszó: T-sejt.

A Reuters tudósítása szerint az amerikai Országos Allergia és Fertőző Betegségek Intézetének kutatóinak most publikált tanulmánya állítja, az úgynevezett T-sejtek védhetnek a koronavírus eddig megismert brit, brazil és dél-afrikai mutánsai ellen is.

A kutatás egyelőre még csak 30 beteg vizsgálati anyagait vonultatja fel, és még felülvizsgálat alatt áll, nagyobb számú mintán; egyelőre harminc olyan ember vérét elemezték, akik a mutációk megjelenése előtt betegedtek meg, az ő mintáikból azonosították a vírus ellen aktív T-sejtek egy speciális formáját. Ez pedig felismerte az jelenlegi újabb, aggasztó vírusmutációkat és fel is lépett ellenük.

A publikációt bemutató Andrew Redd állítja, más tudósok is erre a megállapításra jutnak. Ő egyébként a világadatokat összesítő Johns Hopkins Egyetem Orvostudományi Karának vezetője is.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×