eur:
395.02
usd:
371.02
bux:
65160.25
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Forrás: Pexels.com

Kapcsolat lehet a vitaminhiány és a halálesetek között

Ugyanakkor fontos, nem szabad azt gondolnunk, hogy vitaminnal kezelni lehet a koronavírus-betegséget.

A D-vitaminnak is szerepe lehet a koronavírus által okozott halálesetek megelőzésében a Queen Elizabeth Kórház Alapítvány és az East Anglia Egyetem közös tanulmányának előzetes eredményei szerint – írja az Index.

A kutatók vizsgálata 20 európai ország lakosságának átlagos D-vitaminszintjére terjedt ki, a statisztikák pedig meggyőző összefüggést mutattak, hogy ahol az átlag alatti a vitamin koncentrációja a szervezetben, ott több volt a koronavírusos haláleset – idézi a hírportál a Science Alertet, megjegyezve: ez annyiban nem meglepő, hogy az egészséges D-vitamin szintről korábbi, nagyobb tanulmányok kimutatták, hogy csökkentheti a légúti fertőzések és a gyerekkori asztma kialakulásának a veszélyét.

Fontos kihangsúlyozni, hogy a tanulmányt még nem lektorálták, így nem szabad orvosi tanácsadást alapozni rá és nem szabad mentőövnek tekinteni a D-vitamint a járványban – teszik hozzá, hiszen egyáltalán nem biztos, hogy önmagában a vitamin korlátozza a a vírus terjedését.

Ráadásul nem arról van szó, hogy a vitamin meggyógyítaná a betegeket, hanem, hogy a vitaminhiány a Covid-19 esetében vélhetően épp olyan kockázati tényező, mint sok más életvitelbeli körülmény.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×