INFORÁDIÓ
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta

covid-19

2021.08.31. 20:12

Az oltási kampány megtette hatását Európában: jön föl a gazdaság

Bár a trend még nem visszafordíthatatlan, és érzékelhető a Delta-variáns helyenkénti negatív visszahatása is, összességében az európai – de különösen eurózónabéli – gazdasági növekedés és foglalkoztatás-bővülés töretlen, egyes szektorokban évtizedes rekordokat dönt.
2021.08.30. 14:25

A WHO és az Unicef is az iskolák újranyitását szorgalmazza

„Kiemelkedő jelentőséget” tulajdonít az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) és Gyermekalapja (Unicef) annak, hogy idén ősztől Európa iskoláiban jelenléti oktatással folytatódjon a tanítás, megerősített járványbiztonsági intézkedések mellett.
2021.08.23. 14:43

Új modell segít teljesebb képet kapni a koronavírus-járvány hatásáról

Az 1665. évi londoni pestisjárvány és az 1918-as spanyolnáthajárvány esetében is használt becslési módszerrel egy német és egy izraeli egyetemi végzős hallgató igyekezett meghatározni a koronavírus-járványhoz köthető halálos áldozatok számát. Eszerint Latin-Amerikában volt a legrosszabb a helyzet, nálunk az EU-ban több országot is jobban megcsapott a pandémia.
2021.08.12. 12:06

Országos lezárás már biztos nem fenyegeti a szlovákokat

„Bár Szlovákiában alacsony az átoltottság mértéke, az államnak működnie kell” – mondta Vladimír Lengvarský szlovák egészségügyi miniszter, és kilátásba helyezte, hogy a rendőrök, katonák, egészségügyi dolgozók és a tanárok számára kötelezővé teszik a védőoltást Szlovákiában, ahol a kormány döntésének értelmében jövő hétfőtől ismét módosul az óvintézkedéseket szabályozó úgynevezett Covid-automata. Az országos helyett a regionális intézkedésekre kerül majd a hangsúly.
2021.08.09. 06:00

Idén már nem ússzuk meg az influenzát, sőt

A tavayi tél kellemes meglepetése volt, hogy a koronavírus elleni védekezés eltüntette a „hagyományos” influenza-járványt. A korlátozások mostani feloldásával azonban az influenza mozgástere is megnő, és szakértők szerint a vírus élni is fog ezzel, főként, hogy közben a nyájimmunitás meggyengült.
2021.08.02. 19:34

Támad a delta variáns: sötétvörös riasztás a görög szigeteken

Néhány hete a spanyol napfényövezet újbóli korlátozásairól szóltak a hírek, most a görög szigetvilágban lobbant be egy hét alatt úgy a fertőzés, hogy az európai járvány-megelőzési központ (ECDC) már sötétvörösre festette a térséget az európai térképen.
2021.07.27. 18:32

A francia kormány eltökélten nyomja az oltási programot, bár százezrek tüntetnek ellene

A delta variáns terjedésével mind több országban a politikai vezetés növekvő fejfájása, hogy a népesség jelentős része még nincs beoltva, és ha megpróbálják rászorítani őket, akkor viharos oltásellenes demonstrációk robbannak ki. A francia Szenátus felvette a kesztyűt, és bár előzőleg több, mint százezren tüntettek ellene, az átfogó védettségi törvény már az elfogadás előtt áll.
2021.07.23. 19:27

Európa-szerte terjed a Delta-fertőzés, és vele az új szigorítások bevezetése

A Delta-vírus gyors terjedésével szembesülve Európa politikai vezetői továbbra is az oltások felvételét szorgalmazzák, helyenként egyes szakmában kötelezővé is téve felvételét. Mindeközben láthatóan terjed a "francia minta", azaz a nyilvános helyek (vagy egyes helyeken akár a munkahelyek) látogatásának védettségi igazolványhoz kötése.
2021.07.22. 14:10

Saját tanácsadója akarta megbuktatni Boris Johnsont

Együtt kampányoltak a brexitért, de most ismét nekiment Boris Johnson brit kormányfőnek tavaly kirúgott főtanácsadója. A konzervatív körökben is ellenszenvesnek tartott Dominic Cummings kormányzásra alkalmatlannak nevezte Johnsont.
2021.07.17. 12:23

Az új korlátozásokat máris megérzi a spanyol idegenforgalom

Foglalások törlésétől, látogatók korai távozásától tartanak – vagy ilyeneket helyenként már észlelnek is - a spanyol idegenforgalom és vendéglátóipar vezetői, miután a delta variáns terjedése miatt a spanyol városok sorban térnek vissza a korlátozásokhoz.
2021.07.14. 15:12

Alaposan megszedi magát a járványon a Moderna

Egy holland szervezet tanulmánya szerint az amerikai Moderna jelentős jövedelemre tesz szert azzal, hogy érdekeltségeit alacsonyan adózó európai és amerikai helyen jegyezte be, egyszerre vágva zsebre adófizetői támogatást a fejlesztésért és kerülve meg a profit érdemi arányos részének visszajuttatását adó formájában.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018