INFORÁDIÓ
2021. július 24. szombat
Kincső, Kinga

covid-19

2021.07.23. 19:27

Európa-szerte terjed a Delta-fertőzés, és vele az új szigorítások bevezetése

A Delta-vírus gyors terjedésével szembesülve Európa politikai vezetői továbbra is az oltások felvételét szorgalmazzák, helyenként egyes szakmában kötelezővé is téve felvételét. Mindeközben láthatóan terjed a "francia minta", azaz a nyilvános helyek (vagy egyes helyeken akár a munkahelyek) látogatásának védettségi igazolványhoz kötése.
2021.07.22. 14:10

Saját tanácsadója akarta megbuktatni Boris Johnsont

Együtt kampányoltak a brexitért, de most ismét nekiment Boris Johnson brit kormányfőnek tavaly kirúgott főtanácsadója. A konzervatív körökben is ellenszenvesnek tartott Dominic Cummings kormányzásra alkalmatlannak nevezte Johnsont.
2021.07.17. 12:23

Az új korlátozásokat máris megérzi a spanyol idegenforgalom

Foglalások törlésétől, látogatók korai távozásától tartanak – vagy ilyeneket helyenként már észlelnek is - a spanyol idegenforgalom és vendéglátóipar vezetői, miután a delta variáns terjedése miatt a spanyol városok sorban térnek vissza a korlátozásokhoz.
2021.07.14. 15:12

Alaposan megszedi magát a járványon a Moderna

Egy holland szervezet tanulmánya szerint az amerikai Moderna jelentős jövedelemre tesz szert azzal, hogy érdekeltségeit alacsonyan adózó európai és amerikai helyen jegyezte be, egyszerre vágva zsebre adófizetői támogatást a fejlesztésért és kerülve meg a profit érdemi arányos részének visszajuttatását adó formájában.
2021.07.13. 20:26

Az EU már a harmadik oltásra készül még az idén

A Pfizer/BioNTech mindenesetre hamarosan egy harmadik adag hitelesítését kéri az Európai Gyógyszerügynökségtől, a cég amerikai vezetése pedig ugyanerről tárgyal a washingtoni kormánnyal is.
2021.07.08. 11:34

Spanyolországban már zajlik a dráma, amitől egész Európa fél

A fiatalok körében jellemző arányú alacsony oltottságot és „az intenzív társasági életet” okolják a járvány újbóli, immár negyedik hullámként emlegetett erősödéséért spanyol földön. Hasonló feltételek mellett a jelenség másutt is megismétlődhet.
2021.06.18. 22:12

Tokiói olimpia: szinte senki sem akarja, mégis megrendezik

A közvélemény nagy része ellene van, a japán orvosi társaságok is sorban szorgalmazzák törlését, miként a helyi sajtó is. A kormány azonban kitart, és most már minden jel szerint megtartják a július 23-i megnyitót.
2021.06.08. 10:26

Bonyolult kirakós az uniós utazási szabályok összehangolása

Az EU-huszonhetek delegációi a héten tesznek kísérletet arra, hogy közös nevezőre jussanak az Európai Bizottság május végi, európai utazási könnyítéseket kilátásba helyező – illetve az ezt szolgáló intézkedéseket szorgalmazó – javaslatáról.
2021.05.23. 14:10

Illattréning segíthet szteroid helyett a szaglásukat elvesztőknek

A koronavírus-fertőzés következtében kialakuló szaglásvesztés kellemetlen és sokak esetében hosszan fennálló probléma: egy friss tanulmány szerint nem érdemes kortikoszteroidokkal kezelni ezt az állapotot, inkább illattréninggel kell felvenni ellene a harcot.
2021.05.18. 10:27

Folyamatosan nő az olimpia ellenzéke Japánban

Jelentősen nőtt azon japánok száma, akik halasztanák, vagy végleg törölnék a tavalyról egyszer már idén nyárra halasztott tokiói olimpiát, és már csak a megkérdezettek 14 százaléka támogatná határozottan a mostani rendezést. A japán kormány egyelőre az utóbbiak közé tartozik.
2021.05.17. 06:53

„Fogas kérdésekkel” zárul a Semmelweis Egészség Napok

Miért okozhat íz- és szaglásvesztést a Covid-19 megbetegedés és mikor igényel komolyabb kivizsgálást ez a probléma? Mit tehetünk fogínyvérzéskor? Minek a tünete lehet a szájszárazság? Miért kattog az állkapocsízület? Mi a szerepe a bölcsességfogaknak? – ezekről a kérdésekről is szó lesz a Semmelweis Egészség Napok május 27-i, utolsó állomásán. Az online programon a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.
2021.05.13. 16:26

Patthelyzet az uniós Covid-igazolás ügyében, újabb csúszás jöhet

Újabb terméketlen egyeztetést tartottak a héten az Európai Parlament, a tagországok EU-tanácsa és az Európai Bizottság képviselői a leendő uniós oltási igazolás bevezetéséről. Több EP-elvárás tagállami ellenállásba ütközik, az elfogadási folyamat pedig lelassult.
2021.05.06. 16:15

Lacza Zsombor: szignifikánsan jobb a túlélés esélye a plazmaterápiával

Nagyjából hasonló védettséget ad, ha valaki átesett a koronavírus-fertőzésen, illetve ha megkapta a vakcinát – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Lacza Zsombor, a Testnevelési Egyetem tudományos rektorhelyettese, egyebek mellett arra is kitérve, hogy minden covidos betegen segít az időben alkalmazott vérplazma-terápia.
2021.05.03. 15:13

A nagy kérdés: kihúzza-e Ursula von der Leyen az öt évet?

Lendületes 2019-es kezdés után a vakcinabeszerzések körüli bonyodalmak sokat ártottak az Európai Bizottság elnökének, aki év végén jut el mandátuma feléhez. Ha szeptembertől nem lesz látható jele a vezetői megújulásnak, akkor a második félidőben legjobb esetben is csak a „béna kacsa” szerepre számíthat.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018