INFORÁDIÓ
2022. május 23. hétfő
Dezső

covid-19

2022.05.13. 11:58

Oroszország és Kína nélkül tartottak Covid-csúcsot

A második globális Covid-csúcstalálkozó résztvevői ígéretet tettek arra, hogy fenntartják a koronavírus-világjárvány elleni küzdelem lendületét, és erőfeszítéseket tesznek azért, hogy felkészüljenek az esetleges jövőbeli járványokra. Helyi idő szerint csütörtökön tett amerikai bejelentés szerint további 3 milliárd dollárral támogatják majd a vírus ellenzi harcot.
2022.03.24. 08:40

Koronavírus-tájékoztatás: az Alkotmánybíróság felülbírálta a Kúriát

Az Alkotmánybíróság alaptörvény-ellenesnek nyilvánította és megsemmisítette a Kúriának a kormány tájékoztató hírlevelével kapcsolatban hozott végzését. Az Alkotmánybíróság szerint a Kúria a támadott döntésében nem vette kellő súllyal figyelembe, hogy az állampolgárok tájékoztatását célzó, jogszabályon alapuló, a választási eljárásról szóló törvényben nevesített kampányeszköznek nem minősülő kommunikációs közlésre sajátos körülmények között, rendkívüli háborús helyzetben, elsődlegesen az állampolgárok tájékoztatása érdekében került sor.
2022.03.21. 05:40

Ismét milliók karanténban, ez már a techszektort fenyegeti

Az ukrajnai háború elterelte a figyelmet arról, hogy több millió kínai polgárt sújt ismét Covid-lezárás, amely különösen súlyos csapást jelent a technológiai szektor ellátási láncára. Hongkongban közben hiánycikk volt a koporsó, annyira megugrottak a halálozások.
2021.12.31. 14:00

Az európai infláció „felzabálhatja” a járvány utáni újrakezdés alapjait

Közel negyven vezető európai közgazdászt kérdezett meg a Financial Times az infláció vártnál tartósabb jelenlétéről az euróövezet országaiban, és válaszaikban sokan úgy tartották, hogy az európai gazdaság tartós újraindítására immár nagyobb veszélyt jelent az infláció, mint a járvány.
2021.12.25. 08:00

Politikailag megosztottabbá tette az Európai Uniót 2021

Az uniós intézmények ünnepi üzemmódra váltanak: ha nem történik drámai világpolitikai esemény, január első hetéig nincs újabb EU-fejlemény. Cserébe megkezdődhet a mérlegkészítés, ami a szokottnál több figyelmeztető jelet tartalmaz a közösség jövőjére nézve.
2021.12.13. 19:18

MTA: sokkal több a koronavírusos gyerek, mint korábban

A Magyar Tudományos Akadémia Orvosi Tudományok Osztálya 2020 decemberében Ádám Veronika osztályelnök, az MTA rendes tagja kezdeményezésére elindította a Covid-19 betegséggel kapcsolatos hírlevelét. Ennek legújabb száma a gyermekkori koronavírus-fertőzés lefolyását és hosszú távú hatásait, valamint a gyermekek védőoltásával kapcsolatos tudnivalókat állítja a középpontba.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018