eur:
394.5
usd:
365.27
bux:
65461.77
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Kásás Tamás újra elkezdi a vízilabdát

Kásás Tamás újra elkezdi a vízilabdát

Nagy erőkkel készül a masters-világbajnokságra a 2000-es évek sikercsapata, a Kemény Dénes-féle vízilabda-válogatott.

Hosszú éveken át a magyar férfi vízilabda-válogatottunk góljaitól rettegett a világ. Először a 2000-es, sydney-i, majd a 2004-es athéni, végül a 2008-as pekingi olimpián szerzett aranyérmet a Kemény Dénes szövetségi kapitány vezette csapat.

A magyar klasszisok újra aktívak, és készülnek az augusztus 7-én kezdődő masters vb-re.

A negyven év felettiek mezőnyében a török Galatasaray és az olasz Pallanuoto Milano lesz a csoport­ellenfelük. Ugyanebben a korosztályban az OSC és az Oázis képviseli a hazai színeket – írta a Bors.

„Amikor megtudtam, hogy masters világbajnokság is lesz Budapesten, és hogy negyven feletti korosztálynak is rendeznek tornát, kipattant az ötlet a fejemből. Úgy éreztem, kapóra jön ez a lehetőség, hogy újra összeálljunk” – közölte Kásás Tamás.

A három olimpián aranyat nyert összesen 21 játékos nyolcvan százaléka beleesik már a nagyven fölötti korosztályba, arra gondoltam, óriási lenne, ha Budapesten, nagy hazai közönség előtt tudnánk ismét játszani – mondta korábban a waterpolo.hu-nak Kásás Tamás, aki szinte egyedüliként nem él a vízilabda közelében, talán ezért vágyott erre a lehetőségre.

A masters vb-n összesem 120 csapat vetélkedik. A tornán lesz versenynap, amikor 56 meccset játszanak, összesen 357-et. Kásás Tamás édesapja, Zoltán az amerikai Blue Thunder Masters csapatában verseng a hetven év felettiek között.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×