eur:
394.71
usd:
367.73
bux:
69846.4
2024. június 18. kedd Arnold, Levente
Csipes Tamara készülődik a női kajak egyesek 500 méteres középfutamára az olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon Duisburgban 2023. augusztus 24-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Kajak-kenu - Két olimpiai számban is magyar Eb-arany!

Csipes Tamara és a Nádas, Tótka duó tiszteletére is eljátszották a magyar Himnuszt Szegeden.

Csipes Tamara és a Nádas Bence, Tótka Sándor duó aranyérmet szerzett szombaton K-1, illetve K-2 500 méteren a szegedi gyorsasági, para kajak-kenu és SUP Európa-bajnokságon.

A második döntős nap délelőtti programjának első felében három olimpiai szám szerepelt a programban.

Csipes Tamara az esélyesek között várta a K-1 500 méter döntőjét, s borítékolható volt, hogy a címvédő dán Emma Jörgensen lesz a legnagyobb ellenfele. A rajtot a skandináv kajakos kapta el a legjobban, de aztán a Honvéd kétszeres olimpiai bajnoka, aki ebben a számban ezüstérmes volt Tokióban, tavaly pedig világbajnoki bronzot nyert, gyorsan utolérte és ötven méter után már ő vezetett. A 34 éves magyar klasszis - aki már olimpiai csapattag - erőteljes húzásokkal haladt, féltávnál már jelentős volt az előnye, amit a célig több mint egy hajóhossznyira növelt, azaz a nézők üdvrivalgása közepette fölényes diadalt aratott.

A magyar kajakos bő egy óra múlva a négyes döntőjében is vízre száll.

Nádas Bence és Tótka Sándor a múlt heti válogató megnyerése után lendületből jött az Eb-re, az előfutamukat megnyerték, s a döntőben is magabiztosan szálltak vízre. A rajtból szinte kilőttek, féltávnál pedig már egy beülőnyivel vezettek. A végén ugyan a fehéroroszok és a litvánok megpróbáltak felzárkózni rájuk, de nem jártak sikerrel, tisztán ők haladtak át elsőként a célvonalon. Miután a lelátó előtt kiszálltak a stégre, a barátok és ismerősök, szurkolók hosszú percekig ünnepelték őket.

A két kajakos - akik párosban már párizsi indulók - vasárnap a négyes döntőjében is érdekeltek lesznek Kuli Istvánnal és Csizmadia Kolossal.

Adolf Balázs, a Ferencváros világbajnoka nagy csatát követően, a középfutamból kvalifikálta magát a legjobb kilenc közé C-1 1000 méteren, de ott már nem tudott beleszólni a dobogós helyek sorsába. Sokáig a mezőny végén lapátolt, majd a hajrában feljött a hatodik helyre. A 24 éves kenus vasárnap Hajdu Jonatánnal 500 párosban is ott lesz a fináléban. A számot a címvédő román Catalin Chirila nyerte a világbajnok cseh Martin Fuksa előtt.

Címlapról ajánljuk
Kalas Vivien: Magyarország nem tudja megakadályozni Ursula von der Leyen újrajelölését

Kalas Vivien: Magyarország nem tudja megakadályozni Ursula von der Leyen újrajelölését

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézet főreferense több konkrétumra számított a hétfői, nem hivatalos EU-csúcson, de így is biztos benne, hogy hamarosan döntés születik az uniós csúcsvezetők személyéről, csak két konfliktust még rendezni kell.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.18. kedd, 18:00
Horváth Péter
a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×